tirsdag 28. september 2010

Sports-bh - treningstøy


Etter mange år som aktiv mosjonist og treningsinstruktør og med en kropp som trenger "litt" ekstra hold og dytt, er treningstøy - og spesielt sports-bh noe som jeg faktisk er engasjert i.
Jeg ser så mange damer som bruker avlagte bh-er med slarkete stropper, dårlig sports-bher og som får en unødvendig slitsom treningsopplevelse. Det skal være litt slit å trene, det er ikke det, men la oss legge til rette så vi får gjort det vi skal når vi går på trening? Trene - ikke holde pupper med hender, eller kjenne at vi ikke orker sprette så mye fordi det gjør vondt.
Damer, vi tenker gjennom dette i det uendelige når det gjelder barna våre. Klær og yttertøy, sko... alt skal være tilpasset aktivitet, det er ikke påkledning som skal hindre ufoldelse - hvorfor tenker vi ikke sånn når vi selv skal ut i fysisk aktivitet?

Når man trener type "eeerobikks" eller annet, løping, sykling etc. er det viktig å ha klær utstyr som samsvarer med den aktiviteten vi skal bedrive. Jeg snakker ikke her om fancy treningstøy i sesongens farger...
Jeg snakker om sko og sports-bh. Skal du hoppe eller løpe, må skoene være egnet for det, ha god støtdemping og riktig sko for ditt bruk og din kropp. Det har aldri vært feil å gå på Løplabbet eller andre fagforretninger til treningssko. De som kan sin profesjon hjelper deg.

Når det gjelder sports-bh er verden annerledes. Den eneste som kan fortelle om sports-bhen er god er du. Det er ingen vits å gå for best i test eller merkevarer som lover noe som helst. Hvorfor sier jeg det. Jo, fordi alle pupper er forskjellige og har ulike behov for lufting, pusting, støtte, hold, reiving...
Jeg har vært med å teste sports-bher. Jeg fikk 10 stykker som skulle testes på to uker. Noen kunne jeg ikke bruke en gang. Den som vant testen var en av dem. Hvordan kan det bli sånn?
Fordi mine slaskete DD-cuper har andre behov enn min venninnes stramme A-cuper. Så enkelt. En trenger kanskje ikke brede og regulerbare skulderstropper, og kan derfor kose seg skikkelig med netting og lufting og lekker design. Jeg trenger reiving og bryr meg ærlig talt ikke om puppene mine blir svette i løpet av en time, for meg er det viktigst at de sitter fast og ikke gjør vondt.

Det var størrelsen på cuper. Så er det en ting til som  er viktig; nemlig konsistens.
Noen pupper er langs og smale og slaskete, andre er faste og fine og spretne. Mange av oss ligger gjerne i mellomsjiktet her. Uansett, dette er like avgjørende for om en sports-bh er god eller ikke.
Så når man skal kjøpe en sports-bh så må den prøves. Du må fysisk gå i butikken og prøve. Ikke bare gå etter størrelse, men prøve. Gå i prøverommet og test den. Hopp, bøy deg fremover og sving på overkroppen, rist, kjenn etter. Dette er den eneste måten å finne seg en skikkelig sports-bh på. Det er litt jobb, men når du først har funnet en som virkelig funker, er det som en bestevenninne for livet.

Og ha du det og et par med skikkelige sko som er til deg og din fot, ja, da har du et svært godt utgangspunkt for å få en god treningsopplevelse. Om du har sesongens farge på t-skjorten, tights eller sokker med marihøner på, spiller ingen rolle. Faktisk.


Bildet har jeg lånt fra Timarco som bla. selger Stay in Place som for meg er verdens beste sports-bher. Jeg har mange og ingen er nyere enn 7 år og de er (nesten) like fine. En natt i en eddiksbøtte i året og de holder seg supergodt. Dette er sports-bh type reiving. Perfekt for mine pupper og har blitt med opp og ned i vekt og gjennom graviditet og amming og like gode.

4 kommentarer:

 1. Hei! Så koselig blogg du har :)
  Datt innom her via Pia, da jeg så du hadde et treningsoutfit innlegg... Slenger meg med her oss deg jeg. Ses :)

  Lilli

  SvarSlett
 2. Takk for tips - da ble det ny trenings-bh på meg ;)

  SvarSlett
 3. Et tips for meg, dette her...Mangler en del utstyr på treningsfronten....

  SvarSlett
 4. Strålende innlegg. Enig med deg.

  SvarSlett