søndag 1. desember 2013

1. søndag i advent

Den første adventsøndagen er spesiell her i huset på flere måter. Ja, den er innledningen til advent, ventetid, nå er det offisielt førjul. Det tennes mer lys, henges opp utelys... det er mørketid og en fin tid.

I tillegg er gutten vår også født første søndag i advent; en riktig adventsgutt. 

Og på denne første advent, hvor vi nesten blåser bort, er adventsgutten sendt på søndagsskole. Far sporter gjennom tv-ruta og mor skal oppdatere kalendere, skrive inn rapporter og handlelister; ingredienser til pepperkakedeig og litt julegave-begynneåtenke.Vi kjører adventskalender, med mor og fars omhyggelig innpakkete omsorg gjennom hele førjulstiden. 
Nå er det slik at siden ungen har bursdag omtrent på denne tia, så er kalenderen svært avdempet. Vi kan ikke ha pakkefaenskjør fra november til jul. et blir nok som det er. Men i helgene er det noe ekstra, et julehefte eller et aktivitetshefte eller noe. I ukedagene er det bittesmå sjokoladebiter.
Ja, også ble det Linus-kalender også da... så mye for å dempe forbruket...


Jeg har også fått kalender. Hvert år, får jeg (heldige, heldige meg) en sjokoladekalender av en god venninne. 
Denne har jeg vanligvis hatt på jobb og åpning, leting etter riktig bit, de er selvsagt nummerert, sammen med dagens første jobbkaffe, har vært en god morgenstund. Nå er den hjemme siden jeg ikke er på jobb, og min sønn, sjokoladevraket fant den. I morges da jeg kom inn i stuen sto han med hånden langt nedi posen og "skulle bare finne frem for deg, mamma".
I tillegg ville han bare si at "jeg vet jeg ikke skal mase, mamma, men hvis det er en morgen du ikke får åpnet, eller vil ha sjokoladen, så kan jeg hjelpe deg, altså. Ikke for å mase, altså, mamma, men det er bare et tips."
Jada. En åtteåringsomsorg strekker seg langt.

Ellers hadde vi feiring av bursdagsgutten i går, med familie og extended family. Vi spiste og koste oss, bursdagsgutten hadde bestemt menyen, det var store og gjeve pakker og veldig trivelig samvær. Flott gjeng.
Og etter ni år, bestemte oppvaskmaskinen seg for at den ikke gadd mer... så takk for det.
Heldigvis innehar jeg evnen til å over skitten.

Ha en god første advent alle sammen!


1 kommentar:

  1. låne! låne!! låne!!!
    Leter du etter et anerkjent og akkreditert privat lån selskap som gir lån for livstids mulighet. Vi tilbyr alle typer lån på en veldig rask og enkel måte, personlige lån, billån, boliglån, studielån, virksomhetslån, investeringslån, gjeldskonsolidering og mye mer. Har du blitt avvist av banker og andre finansinstitusjoner? Trenger du et konsolideringslån eller et boliglån? Ikke se lenger som vi er her for å gjøre alle dine økonomiske problemer til en fortid. Vi låner midler til enkeltpersoner og selskaper som trenger økonomisk assistanse med en hastighet på 2%. Ingen personnummer er påkrevd og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert. Jeg vil bruke dette mediet for å informere deg om at vi gir pålitelig og støttende hjelp, og vi vil gjerne tilby deg et lån.
    Send oss deretter en e-post til: (amandaafredoloan42@gmail.com) for å søke om lån.

    SvarSlett