onsdag 23. april 2014

Liten gutt med stort instrument

Det blir en spennende 17. mai for oss i år. Den første som korpsforeldre. Også den 17.maien med mest trøkk på oss foreldre. På skolen hos oss er det en oppgave pr. trinn, for å få avviklet det tradisjonelle arrangementet i skolegården.

Men altså, korps. Ingen av oss foreldre har noe korpserfaring, men det korpset poden spiller i, har fra dag 1 fremstått som svært profesjonelle. De gjør en kjempejobb med ungene som har en super progresjon og kan masse. Det beroliger også foreldre som når aspirantperioden er over, skal sende avgårde barnet på turer, ikke alltid med foreldre.
(Takk for far som er korpsassistent)


Vår sønn valgte seg tuba. Det var tuba han skulle spille i korpset. Han fikk tuba. 7 år og fiskebollemuskler fikk utlevert en skinnende blank og ny tuba. Tubalæreren hans sa på foreldresamtalen, at det han måtte tenke på når løftene ble tunge, det var at instrumentet vokser ikke, det er det gutten som gjør.

Nå nærmer det seg 17. mai (joda, det gjør det, selv om påsken knapt er over) og vi er spente. Duden er den yngste tubaisten i korpset, ever, og den minste. Gå-sele er dermed umulig å oppdrive. Det er forsøkt mikset og trikset, men det lander på sittesele hver gang. De små skal gå i tog, de skal spille. Og min unge skal slepe seg avgårde med et digert instrument med en ikke egnet sele. 

Verden er litt kjip for tubaisten nå. Det kreves mye muskler og ikke minst øvelse frem til nasjonaldagen.
Vi har frigjort oss fra 17.mai-arrangementplikter i den perioden spillingen og marsjeringen skal foregå. Jeg håper det blir en god opplevelse, til tross for kort rygg og mye horn.
Det er bare i år dette er et problem, og knekker ikke ryggen, knekker ikke spiriten heller.4 kommentarer:

  1. Tuba er kult! Og tøft! Men det er tungt å bære...Jeg spilte baryton, og husker det var slitsomt med marsjering. Tuba er jo mye tyngre. Og så har dere en del kjøring foran dere - vi har en med et stort instrument, og han kan gå til og fra øvelse. Men så må vi kjøre instrumentet...Da går vinninga opp i spinninga....

    SvarSlett
  2. Tuba er tungt ja. Han har også fått en konserttuba, ikke en marsjtuba... så ingen seler passer siden tuten er snud "feil vei". Det blir far som får gå i tog og bære ved behov... mor skal stå på sidelinjen og snufse stolt.

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett