søndag 12. september 2010

Skal vi danse?

I  går var det premiere på  sesong etellerannet (4 eller 5?) av Skal vi danse. Jeg har fulgt programmet hver gang og elsker å se mennesker i nye roller og ikke minst hvor flinke de blir etterhvert. Kunne tenke meg å bli med selv. Hvilken trim, hvilken utfordring, hvilken glede?! Å kunne dedikere seg til dette i noen måneder (ja, for jeg skal være med til sist).  Måtte vært kjempegøy. Men det er noen år siden Gunn Berglen Johannessen og Raymond Myhrengen lærte med samba og rhumba og chachacha  - og ikke har jeg blitt kjendis siden sist heller så...

I går, vi benket oss og gledet oss. Til Kristians kommentarer til Tor, til Trines prinsessevink og ikke minst Christers herlige og sjarmerende og oppbyggende måte å fortelle at "du danser rævva" på.

De satte i gang og vi satt der og ble mer og mer oppgitt. Og da mener jeg ikke de ubehjelpelige trinnene og alt det, de har hatt tre uker, jeg synes de var flinke - stort sett. Men musikken. Musikken var helt krise!!!
De engelske valsene gikk greit, men chacha-musikken var ikke greit. I det hele tatt. Kapellmester og orkester gjorde en god jobb, men det er type musikk. Jeg har en gang lært å danse. Og jeg har jobbet endel med musikk til trening etc. Det er ikke det at jeg ikke forstår at man kan danse chacha til en oppbrukt poplåt fra 2001, men hvorfor? Vi som tv-seere er noviser. Vi skal i utgangspunktet underholdes. Vi skal underholdes på enkleste nivå på en måte som engasjerer oss. Og jeg er i hvertfall dritenkel. Chacha er latindans. Jeg vil ha latinmusikk!
Så enkelt er det og så enkel er jeg. 

Det har vært litt sånn i tidligere sesonger også, men i går var det fire-fem slitne poplåter som skulle illudere chacha-muskk. Det funker ikke. Det funker ikke for meg eller de andre som satt sammen med meg og så på. Vi forsøkte å skru ned lyden av og til, men det funker i hvert fall ikke. Mulig noen hadde stive hofter og sånn, men det blir jo ikke enklere når man i tillegg får så upassende musikk å danse til.

Hallo, TV2 eller dansekollegiet eller hvem det er som bestemmer... latindans = latinmusikk.
Så enkelt er det - så enkel er jeg.

Hva med deg?


Foto: TV2

4 kommentarer:

 1. Fikk ikke med meg Skal vi danse i går jeg:) Litt oppbrukt for meg.. Må ha litt annen underholdning nå jeg for at det skal fenge meg. Vi, jeg og Geir, begynte å se på en film, men den var også kjedelig, så jeg endte opp med at jeg og Markus satt og spurte hverandre Geni spørsmål som var veldig morsomt:)

  SvarSlett
 2. hei Siri
  takk for hilsen inne hos meg.

  er helt enig med deg - virker som de prøver å anlegge seg for "bredt" med å velge mainstream-musikk fremfor ekte vare. send mailen rett til tv2-du! de trenger tilbakemeldinga!

  Hilsen Åpent hus

  SvarSlett
 3. Hei Siri, så fint at du fant veien til meg, for da fant jo jeg frem til deg. Så fin blogg du har da...og så bra at noen også skriver om hverdagslivet og alle andre ting som handler om livet. Jeg legger meg så klart til som følger av bloggen din. Ha en fin søndag videre. Wilhelmines.

  SvarSlett
 4. Takk for hilsen hos meg!
  Jeg ønsker deg en kjempefin uke!
  Skal titte mer på bloggen din nå...
  KLEM

  SvarSlett