onsdag 22. september 2010

Palma - Valldemossa

En kort busstur til en euro eller så, fra Palma, ligger Valldemossa. Det er en nydelig liten by oppi fjellene. Det var her Frederic Chopin og hans elskerinne George Sand bodde en vinter i 1838-39. De bodde her begge to i  karteuserklosteret denne vinteren og kaldt og guffent var det. Senere skrev George Sand "En vinter på Mallorca" (som nå er på vei til meg fra Haugen bok). Mallorca kommer såvidt jeg forstår det godt fra det, mallorcinerne er det verre med.
Nuvel... Valldemossa var også denne gangen en flott opplevelse. Å tusle rundt og beundre utsikten, de pittoreske gatene, de morsomme små butikkene og klosteret var bare herlig. Klosteret kom vi ikke inn i, det får bli en annen gang. Men galleriet var åpent og jeg fikk kjøpt fire akvareller i bygave til kjæresten min. 

Alle steder hang det blomsterpotter utenpå veggen. Utrolig morsomt og lekkert.


 
Vi beundret også at byen for ikke lenge siden har vært pyntet til fest. Det hang hvite papirremser mellom husene, "i taket" og midt på torget var det bilde av Santa Catalina. Catalina Thomas ble født i Valldemossa og er den eneste katolske helgen som er født på Mallorca.

Mange har også flotte keramiske fliser ved dørene sine, som skildrer ulike Santa Catalina-legender.
Som på bildene over her; Santa Catalina og blomsterpotter på veggen.


Vi så altå ikke Michael Douglas mens vi var der... (Valldemossa er kjendissted og Michael har initiert og sikkert også delvis finansiert kultursenteret Costa Nord) men vi spiste et fantastisk tapas-måltid på den ene restauranten med god service vi var på i løpet av helgen. Deilig mat og god service. Vi fikk den beste sangriaen og taxier tilkalt fra Palma da vi skulle hjem. 

Det var en spontanutflukt som heretter er planlagt på hvert besøk til Mallorca. Lett tilgjengelig, sjarmerende og neste gang kanskje man skal legge seg inn på et bittelite hotell en natt også...?


2 kommentarer:

  1. Herlige bilder!

    Jeg var i Valldemossa i min barndom, sammen med mamma og pappa. Jeg husker jeg var helt fascinert! Og så husker jeg at vi hadde en sånn liten byste av Chopin stående i stua vår lenge. Den kjøpte vi der.

    Godt dere koser dere :-)

    SvarSlett
  2. Så vakkert det ser ut. Jeg har vært på Mallorca flere ganger, men ikke akkurat der. Mallorca er en fantastisk vakker øy og Palma er også en flott genuin storby...

    SvarSlett