fredag 3. september 2010

Barn og paracet og astma

Forleden skrev jeg en post om at barn kan god ha litt feber. Det står jeg fortsatt for og artikkelen jeg baserte meg på er fulgt opp senere av professorer som bekrefter. Det er greit at barn har feber, faktisk er det nytttig. Både fordi det feberen er et symptom på (feber er sjelden sykdom i seg selv, men et symptom) og det kan være nyttig i diagnostisering på hva som egentlig er galt.

Så kommer det også frem at paracet faktisk kan være farlig. Og det på en måte ikke jeg kunne forestille meg i hvert fall... nemlig at hyppig bruk av paracet kan føre til astma og allergiplager. 
Dette kan du lese om i Aftenposten her, eller i Dagbladet her.

Jeg kjenner ingen som ikke gjør alt de kan av det beste for barna sine. Men noen ganger så lærer man noe nytt. Om barnet sitt, om oppdragelse (jeg fikk selv en ganske voldsom aha-opplevelse denne uken) så har du gitt barnet ditt litt mye paracet, så er det kanskje greit  å tenke seg om en ekstra gang neste gang ungen får feber? 

Nei, det passer aldri at et barn sover av seg feber i to dager med tanke på jobb og andre planer. Men det er tydeligvis mer grunn til å være varsom enn vi vanlige foreldre har trodd. 

2 kommentarer:

  1. For mye og for lite er aldri bra. Men å sende barna i barnehage eller skole med feber er jeg veldig skeptisk til - uansett. Og jeg er hønemor nok til å kontakte lege hvis feberen ikke gir seg innen rimelig tid, selv når poden er nådd den modne alder av 14.

    SvarSlett
  2. Barn skal ha en feberfri dag før de får komme tilbake i barnehagen. Det synes jeg er realt nok. Så får vi tåle det og ikke bare stappe i ungene paracet.

    SvarSlett