mandag 3. januar 2011

Trivial Pursuit

TP er en yndet aktivitet her i huset som vi bedriver så altfor sjelden. Gleden var derfor stor da vi seks voksne dannet lag og satte oss og spilte i nyttårshelgen. Femår ville selvsagt være med. Vi jukselot ham være med, men voksne skal aldri gjøre sånt. Ungen er glup han, så han holdt orden på tur og brikker, så det var bare å slippe ham inn. Det inkluderte selvsagt å lese spørsmål.
Han tar et kort, spør "hvilken farge var det nå igjen" og stiller spørsmålet:
"Hvorfor kvekker frosker (yndlingsdyret mittI)"
Senere følges det opp av andre imponerende intelligente spørsmål. Stilt med like stort alvor som første gangen.
Og så skal det svares på spørsmål som stilles han. Her stiller foreldrene villig opp og spør om alt fra hvor besteforeldre bor og hva slags biler de har og femår blir tiljublet for hvert riktige svar.
Og fyren får dilla.
Så etter dette har vi svart på "hva slags mat spiser vi tirsdager" - mer diffuse "hvilken dukke feiret bursdag" - hva sparker man ballen inn i når man spiller fotball" osv. Noen spørsmål har vært skikkelig ordentlige og andre har vært mumlende halvkopier av tidligere voksenstilte spørsmål. 

Jeg må si dette er en god egenskap; det å kunne sitte etter middag og spille et spill sammen. En femår som vil være med de voksne og som sklir rett inn på deres premisser. En som lærer seg å vente på tur, trille terning og flytte riktig. Vi skal anskaffe en juniorutgave. Lokale og hjemlige spørsmål holder ikke mange runder til. Ikke skal vi undervurdere ham heller. Her skal det brynes.


Godt spill og snyteri!

8 kommentarer:

 1. Så koselig! Gøy han er så ivrig. Jeg elsker quiz og TP. Vi hadde quiz med blanda lag (voksne og barn) nyttårsaften og det var lokalspørsmål som noen hadde laga; "Hvor mange elever er det ved X skole?" og lignende. Kjempegøy!

  SvarSlett
 2. Vi skjønte fort at det krevdes litt mer enn å bare slenge ut spørsmål om kjæresten til Knerten, i hvert fall. Respekt skal man ha for de små, det krever litt av oss voksne også. Ser for meg mange artige kvelder fremover.

  SvarSlett
 3. har bare en ting å si: FÆB!!! *kjør på*

  Klemmer

  SvarSlett
 4. Brettspill er gøy for store og små. Her i huset har vi kost oss med "JuniorAlias" - en gave fra juleaften. Stor suksess :-)

  SvarSlett
 5. TP er fantastisk. Spilte det nesten hver kveld gjennom studietiden:-) Et godt tips å ta det opp igjen med barna!

  SvarSlett
 6. TP har vi spilt masse opp gjennom årene! Har faktisk flere utgaver selv. Men en utgave skuffet oss. Tror det var 2005-utgaven? Den inneholder så mange teite hint i spørsmålet. "Han var jaggu flink alpinisten..." når det er spørsmål om Finn Chr. Jagge. Og "hvilket lag spilte han for denne fotballspilleren med gul trøye og glimt i øyet" når det er snakk om Bodø Glimt. Toskete! Vi snakket om det her om dagen faktisk. Tro om det er kommet en oppdatert utgave? Må vel ut på shopping!

  Enig med deg. Brettspill er morsomt! Vi testet et nytt et i jula. Eller nytt og nytt, vi hadde ikke spilt det før. Alias. Artig!

  Kos dere med spill! Gull verdt for liten og stor :-)

  SvarSlett
 7. Ja, de der ledende spørsmålene som er så dårlig språk, var vi borti også. Fryktelig irriterende. Det er ikke ledetråder en gang, bare dårlig språk...

  Vi får finne oss en barneutgave og kjøre på.

  SvarSlett
 8. Så bra at dere får med avkommet i spillingen;-) Vi gjør det en del, men kan bli flinkere. Hos oss er UNO den store greia om dagen, selve spillets gang fikser femåringen og sjuåringen fint - men så var det dette med å "vinne og tape med samme sinn...". Huff.

  SvarSlett