torsdag 13. januar 2011

Maria Amelie

... er arrestert og sitter på Trandum asylmottak i påvente av å bli sendt ut av landet. 

Hun holdt et foredrag på et åpent annonsert møte på Nansenskolen på Lillehammer. Man fant det nødvendig å sende 8 staute politifolk for å hente henne. Senere er det vel en hyggelig mann eller dame som skal følge henne "hjem".
Jeg vil her presisere at 8 politifolk og de som som følger asylsøkere ut av landet, gjør jobben sin. De gjør det de er pålagt og jeg ønsker ikke kritisere dem.

Det jeg reagerer på, er at det kommer mennesker hit til landet fordi de rømmer fra noe, ønsker en bedre fremtid, deres liv står i fare der de kommer fra... årsakene er mange. I dette tilfelle er en familie med en mindreårig jente som søker asyl i Norge. Maria Amelie har vært her siden 2002, hun har en god utdannelse, er dyktig, har gjort noe for å skape seg et liv, en fremtid, er integrert - men hun får ikke bli. Dette synes jeg ikke er oss som nasjon verdig.

Jeg har ikke satt meg inn i alle detaljer av saken. Men føler at det er en enkel sak. Så enkelt som at hun er et forbilde; et forbilde for asylsøkere, innvandrere og ja. oss nordmenn også.
 Alle som en eller annen gang har synes at hverdagen er tung og treig og at noen kunne ordne opp for oss.
Hva med å selv ordne opp, ta et tak og skape vårt eget liv?! 

Maria Amelie er ikke den eneste med en historie som ender det vi oppfatter som tragisk. Det er mange asylsøkere som sitter rundt omkring som desperat ønsker seg en god og solid fremtid for seg og sine. Mange gjør en fremragende innsats, og nei, at man når media skal ikke være avgjørende.

Men noe må gjøres. Vi kan ikke ha det som vi har det i dag. Det vil jeg ikke være med på. 

4 kommentarer:

  1. Veldig bra sagt Siri :)

    SvarSlett
  2. Jeg er også enig i alt du skriver. Dette virker som en noe snodig sak, for å si det mildt. Jeg reagerer også på pågripelsen, altså hvordan den skjedde, men som du sier, de gjør også jobben sin.

    SvarSlett