fredag 7. januar 2011

Blomster og bier... trodde vi...

Etter at jeg leste Bergljots innlegg om sexing så begynte jeg å tenke på min gode sønn som fire år gammel, ikke spurte om hvordan babyer kom inn i maven, men hvordan de kom ut.
Siden han selv kom ut via glidelås, ble det litt forklaringer om noen ganger det ene men de fleste det andre osv. Så han konkluderte med at babyer kom ut av rompa og han slapp. Litt mer presis neste gang lille mamma.

Senere kom selvsagt spørsmålet om hvordan barna kom inn i maven. Han spurte meg og da jeg tynt ropte på hans far fikk jeg til svar at "det var deg han spurte"... takk, elskling.
Vel, jeg slapp unna med frø og planting. Men femår tenkte seg om i noen uker og så forlangte han presisering. Det kom egentlig i kombinasjon hvorfor gutter han utovertiss og jenter innovertiss. selvsagt når påkledning skjer om morgenen i et allerede for tregt tempo.

Ok, forklaringen kom den, enklere, dog mer presis enn tidligere om pappatissen inn i mammatissen og der kom igjen frøet og sånn... men så ble jeg avbrutt og min sønn sier "men mamma, da sitter man jo fast".

Etter det har temaet ligget. Men neste gang er det farens tur.


9 kommentarer:

 1. Fnis. Jeg likte tegningen kjempegodt!

  SvarSlett
 2. Fnis, lykke til med neste leksjon. ☺
  Og den tegningen der har jeg hengende ved skrivebordet mitt på jobben, den er så søt.

  SvarSlett
 3. Hehe, jeg husker den runden der. Jeg lånte en bok på biblioteket som het "Mamma la et egg" eller noe sånt. Den var ganske festlig, mener jeg å huske. :o)

  SvarSlett
 4. Vi har diverse bøker som vi har brukt når våre forklaringer ikke har vært gode nok. En av gutta trodde lenge at babyer kom ut av navlen, en annen trodde de ble spydd opp.
  Ha et riktig godt nytt år, Siri - vi blogges i 2011 også!

  SvarSlett
 5. Jeg tror nok bøker er tingen, ja. Selv husker jeg en skikkelig 70-talls frilynt bok med nakne mesnnesker og blomster og skikkelig rett på... *ler*
  Vi får ta en tur på biblioteket en dag og se hva som fins.

  SvarSlett
 6. Huff altså, ikke bare enkelt det der. Og en ting er nå det vi forteller dem i våre egne leksjoner. En ganske annen er det de tisker og hvisker og ler om seg imellom, gjerne i fellesskap med eldre unger i nabolaget. *sukk*

  SvarSlett
 7. Bøker gjør nytten! her har far i huset slupet unna alle samtaler, mens jeg har fått kjørt meg ved diverse middagsbord og på bilturer. Eldstemann trodde en stund at babyer kom ut bak, siden han ikke var klar over at det er flere hull på damer enn menn. da det ble oppklart, selvsgat mens vi spiste, ble han ganske lettet og kunne gå på do igjen uten store bekymringer.

  SvarSlett
 8. Hæ! Er Storken helt ut nå eller? Da min lille 5 åring spurte om det samme ba jeg han gå ned å spørre storesøster på 16 .... Vel, han har ikke spurt igjen. Tipper hun ga ham en Rema 1000 variant og han glemte det til han igjen kommmer på det..

  SvarSlett
 9. He he...herlig. Da min niese på tre og halvt år lurte på dette, forklarte moren og faren hennes dette på en ordentlig måte. Men det nok likevel ikke lett for en så ung spire å oppfatte det hele. Så en dag, satt hun under salongbordet og grublet lenge. Først ville hun ikke si hva det var hun tenkte på. Men etter litt mas fra en mor som begynte å bekymre seg,kom det fra ho:-"Du mamma, jeg ville ikke bli født jeg. Men pappa dytta meg inn!"

  SvarSlett