lørdag 22. januar 2011

Hvaslagsblogging...?!

Er jeg en mammablogger?
Her med bilde av femår som måtte hvile litt ekstra en morgen.
Foreldremanualen kårer årets mammabloggere i ulike kategorier. I kjølvannet av nominasjonene så går diskusjonene og valgkampene som bare det..Jeg følger med interesse, noen av mine favorittbloggere er nominert og det er så klart stas. Men et spørsmål som går igjen i alle diskusjoner og kommentarfelt (og ja, jeg har sjekket ut alle bloggene og sett alle kommentarene under det obligatoriske "jeg er nominert...iiii"-innleggene - og det er "hva er en mammablogg". Holder det å være mamma, liksom?


Er jeg en interiørblogger?
Ok, jeg forsøker å forstå her. Interiørbloggene er klare. Ønsker man å se bilder av PH-lamper og andre greengate-kopper enn de jeg selv har (måtte bare si det) og lese om de siste trendene innen tapet og sofa, så leser man interiørbloggene.
Ønsker man å lese andres meninger om Maria Amelie eller andre mer samfunnsnyttige saker, så følger man politiske blogger.
Hvis jeg vil pepres med bilder av veltrente mennesker og motta uoppnåelige tips om trening, så følger jeg en treningsblogg eller to.
Er jeg en matblogger?
Har jeg hund, følger jeg en hundeblogg og ønsker jeg oppskrifter på fantastiske fromasjer og økologiske grønnskassupper, så følger jeg en matblogg og sikler på bildene. 


Og så følger jeg hvor mange såkalte mammablogger.  Hva handler de om da? Er det mulig å få seg et tips om et pedagogisk verktøy som gir en litt mer å spille på enn "du kommer her NÅ ellers får du ikke lørdagsgodt på TRE uker!"
Eller kan vi få et skjema så barne-tv diskusjonen er avklart?
Hvor mye skal egentlig et barn drikke om dagen?

Hm... jeg har litt på følelsen av at mammablogger som sådan, langt på vei er litt hverdagsblogger...

I hvert fall de jeg følger og trives med. 

Fleip eller fakta?

4 kommentarer:

 1. He he, jeg har også fundert på dette med mammablogging. Det er jo et enormt spenn blant mammabloggere - far de som kun skriver om barna og legger ut bilder av dem daglig, med oppdateringer om hva de gjør til enhver tid - til de som er mødre, kanskje nevner barna en gang i blant, men skriver om alt mulig.
  Det er liksom ikke noen samlende side for hverdagsbloggere, er det det? For jeg, som du og mange av de jeg følger med på, liker å skrive litt om barn, litt om mat, interiør, hobby, hverdagsopplevelser, tanker...

  SvarSlett
 2. Ser man litt stort på det så kan man vel kalles mammablogger om man har blogg og er mamma. Mangfoldet blant bloggene tilknytta Foreldremanualen er stort, fra de som skriver om sitt tøybleieprosjekt til de som legger ut party outfitsa sine...de er alle mødre. En blogg som kun handler om barnemat, barneklær, barnelitteratur, bleier, babyutstyr er for meg mer en barne/baby-blogg enn en mammablogg.

  SvarSlett
 3. Ah... baby-barneblogg, ja. Sånn har jeg ikke tenkt på det. Klart det blir jo mer spesifikt. Selv om det kanskje er sånn jeg har tenkt på som mammablogger, siden det handler om å være mamma.

  Det som skal til for at jeg leser en blogg, er nå uansett at den tilfører meg noe og jeg synes det er hyggelig eller morsomt å lese - ikke hvilken kategori den havner i.

  Blogg er morsomt uansett :-)

  SvarSlett
 4. Jeg skjønner meg heller ikke helt på dette. Og noen av de bloggene som er nominert hos Foreldremanualen synes jeg ikke passer inn i kategorien de er nominert i, i det hele tatt. Jeg ser også på meg selv som en hverdagsblogger.
  For øyeblikket hadde jeg byttet bort plassen min i konkurransen, glatt. Denne valgkampen gir meg hjerteinfarkt snart!

  SvarSlett