fredag 14. januar 2011

Små tenner som skal skiftes ut

Så kom dagen hos oss også. To tenner som går an å se og kjenne at rører på seg. Endelig! Dette har femår ventet veldig på. Ok, de kunne bikkes litt på, det kan ta uker før de faller ut. Det er helt greit siden det tross alt bare er fem minutter siden han fikk dem.

Men hva skjer med tennene etter de har falt ut?
Da jeg og faren til femår var små, ble tannen lagt i et glass vann og i løpet av natten forvandlet den seg til et kronestykke eller en femmer i et godt år. En gang våknet jeg utpå natten og så at forvandlingen var i gang.

I dag er det visst tannfeen som gjelder. Noen legger fortsatt tannen i vann og så kommer tannfeen og bytter med mynter i løpet av dagen. Andre legger tannen under puten - og også der finner tannfeen den.
Jeg spurte femår hva han trodde kom til å skje, og han gikk for putevarianten. Dog var det tannlegen som skulle hente tannen. Tannlegen faktisk. 

Nuvel, dette kan ta tid, men det er greit å være forberedt.
Hva skjer med tennene hjemme hos dere?

6 kommentarer:

 1. Det var lenge tannfeen som ordna opp!
  Det er eit styr med desse tennene. Jenta her misser og misser, no er det jekslane som skal ut.

  SvarSlett
 2. Tennene legges i glass med vann, og i løpet av natta dukker det opp noen mynter.

  SvarSlett
 3. Hehe.
  Skjønningen. Syns eg ser tannlegen komme snikende innom på morgonkvisten.

  Her på Møre er det visst krav om litt salt + vatten i tannglaset (?!?), men her er det tannfeen som kjem innom ogso da.

  Lykke til med rigglinga og tannlegebesøket frå Beathe

  SvarSlett
 4. Her har tennene blitt lagt i et glass med vann. Men nå har det seg slik at tannfeen er fryktelig opptatt i området her, så det kan gå flere dager før man får valuta for tanna (Jada, glemsk mor...)

  SvarSlett
 5. Her legger vi tennene i vann, og så dukke det opp 20-30 kroner i løpet av natta. Tannfeen! Men da 5-åringen mistet sin første tann i jula fikk vi en uventet utfordring. Vi fant nemlig ikke tanna! Den var sporløst forsvunnet ut av munnen hennes. Tippet hun har svelget den i løpet av natta. Da var gode råd dyre! Hva skulle hun legge i glasset? Heldigvis visste storesøster råd. Hun skrev brev til tannfeen og forklarte det hele. Brevet ble avsluttet med "PS. God jul og godt nyttår". Klart tannfeen ble sjarmert! Det ble mynter også på denne jenta!

  SvarSlett
 6. Takk for gode råd, her og på FB. Da tenker jeg vi skal finne ut av det.

  SvarSlett