tirsdag 8. november 2011

Pol på Korset? Nei takk!


I lokalavisen lørdag som var, du kan lese det her, sto det et tosiders oppslag om man ønsket å få pol på Skedsmosenteret.
En oppsøkende journalist hadde snakket med folk på senteret (uten at jeg vet det, en fredag formiddag) i forbindelse med at det skal bygges ut. Noen synes nemlilg at vi trenger et større senter på Korset. Dette kommer selvsagt i forbindelse med den djevelske utbyggingen av Husebyjordet. Noen synes nemlig at det er sånt et dårlig tilbud fro innbyggerne på Korset. Nå skal Vinmonopolet selv avgjøre hvor de skal ha sitt neste utsalg, det er heldigvis ikke politikerne som bestemmer det!
Men jeg sitter med en skikkelig vond smak i munnen etter å ha lest de journalisten snakket med.

Bruk verdens finanskrise, økt rente og økt fattigdom som bakteppe nå. Tenk at vi spinner jorden til undergang med forbruk. Tenk på de gode trendene med gjenbruk. Og hva tenker du når du hører uttalelser som at "dette er et senter folk kjøper det de trenger og går".
Eller "det hadde vært fint å stresse til Strømmen på polet en fredag ettermiddag". "det hadde vært fint med en butikk med dametøy".

At folk kjøper det de trenger og går, er jo fantastisk! At man ikke vaser rundt på et senter med junkfoodkjeder med lekerom og bruker 1123,- mer enn planlagt er jo faktisk veldig, veldig bra! Jeg synes et oversiktlig senter med alt man trenger holder. Vi trenger ikke mer forbruk, overforbruk.
Hvorfor man kun kan handle på polet på Strømmen på en fredag ettermiddag, forstår jeg ikke.
Hvorfor ikke handle på Lillestrøm? Der kan man parkere rett utenfor, alternativt gå av bussen rett ved siden av. Og polet er som kjent åpent på andre tider enn fredag ettermiddag...
Hva slags butikk med dametøy vil man ha da? Det finnes både Bogerud og Match og enda en. det finnes i tillegg en egen barnetøybutikk, også har de i tillegg til dametøy, også barnetøy på Bogerud. Kanskje ikke til enhver smak. Poenget er at det finnes tre stykker allerede.

Vi har sportsbutikk, interiørsjapper i fleng, kiosk og dagligvare, apotek, dyrebutikk, skobutikk og optiker og blomsterbutikk og lekbutikk, hestestæsjbutikk, møbelforretning, frisør, restauranter og cafeer (jepp, flertall)
I tillegg har vi lege, diverse behandlingsmuligheter for alt fra negler til rygger, helsestasjon, tannlege og bibliotek. Til og med en sjåførskole.
Jeg synes dette er et ganske imponerende tilbud på et lite senter. Og jeg synes det er helt fantatsisk at vi får det vi trenger og vel så det. Vi trenger ikke mer. Vi vil ikke ha mer.
Det er nok.

La nå de små grønne flekkene vi har igjen på Korset få være i fred. Vi trenger ikke innesenter fra rundkjøringen og bort til motorveibroen.
Vi kan ikke bekymre oss for handelslekkasje til store sentra innen kommunen. Dessuten har vi Jessheim storsenter, 10 minutter unna. Det er grenser for hvor mye som må kjøpes hele tiden.
Vi er så velfødde og har det så bra som det er. Sett strek!

Og la nå det stakkars Husebyjordet være i fred.

2 kommentarer:

  1. Nå kjenner ikke jeg til Korset, men dette er jo gjenkjennelig for andre steder også. Hva skal vi med alle disse butikkene? Jeg bor i en landsens småkommune, men de store byene rundt flommer over av stadig nye kjøpesenter, handelsområder og andre pengemaskiner! Og midt oppi det hele er det stort sett de samme kjedebutikkene hvor enn du drar! Hva med litt mangfold i det minste? Og hvordan klarer alle disse butikkene å overleve?? (Eller... Det gjør de tydeligvis ikke, for det er jevnlig utskiftninger...)

    Nabokommunen her fikk forøvrig Pol for få år siden. Ikke alle var like fornøyde, for da opphørte gratis levering via Posten...

    Håper noen innser det riktige i tide! Stå på for nærmiljøet ditt!!

    SvarSlett