fredag 4. november 2011

Nå er det helg igjen og jeg gråter...

Denne artikkelen sto frem i alle artiklene det har vært de siste ukene om overfallsvoldtekter.
At en bevisstløs kvinne blir voldtatt på en benk på en t-banestasjon - mens folk ser på...!!
Jeg tror det nesten ikke. Nå tok noen affære her, og man skal selvsagt passe på seg selv, man vet aldri hvem som har kniv eller skytevåpen... men likevel.

Nå er det helg igjen. Hvor mange kvinner får ødelagt livet sitt i helgen? Dessverre er det ikke spørsmål "om" - men "hvor mange".

Voldtekt er lavmål.
Det er ALDRI kvinnens skyld.
Men noen kvinner kan også ta noen grep.
Nei, det er ikke kvinnens ansvar å unngå voldtekt.
Men jeg hevder likevel at det er viktigere å beskytte seg, ha på sko man kan løpe i, ikke drikke seg dritings la være å gå på byen i det korteste skjørtet - enn å tviholde på det kravet.

Selv skal jeg ut og spise med gode venninner i dag. Jeg pleier å kjøre bil. Jeg pleier å svippe folk hjem så de skal slippe å ta taxi eller vente på banen. Det skal jeg i dag også.

Måtte helgen bli fin for deg og de du kjenner.

7 kommentarer:

 1. Jah! God helg ti deg og, Siri. :)

  SvarSlett
 2. Amen!
  Enig med deg.
  Jeg mener at jeg har rett til å kle meg som jeg vil,drikke meg så full jeg vil og gå hjem alene i mørket om jeg vil. Nå? Gjør jeg ingen av delene. Det er altfor farlig. Jeg har for mye og miste.
  God,trygg helg ;-)

  SvarSlett
 3. Veldig enig med deg Siri. Vi må ta forhåndsregler, og ikke tviholde på rettigheter. Ja, det er ILLE at det er blitt sånn, men heller være forberedt enn å få konsekvensene. Kos deg i kveld, og jeg sier som Bente over meg her - ha en god og TRYGG helg alle sammen!

  SvarSlett
 4. Helt enig med deg! Ha en trygg og koselig helg!

  SvarSlett
 5. Det er skremmende, det som skjer. Jeg så også den artikkelen, og jeg så senere at ansiktet til han som gjorde det sirkulerte usensurert på Facebook. Jeg syns nesten det er like skremmende, for det tyder på at folk er i ferd med å ta loven i egne hender. Noe må gjøres...!

  SvarSlett
 6. Problemet ved å la den offentlige debatten dreie seg om kvinners handlinger er at den tar fokuset bort fra problemets kjerne, nemlig hva menn kan gjøre for å hindre at overgrep skjer. Og hva vi som er foreldre kan gjøre for at våre barn ikke skal utsettes for overgrep eller begå dem selv.

  Hvordan setter vi grenser og hvordan respekterer vi dem?

  You Tube videoen er fullstendig tragisk, og at den publiseres overalt på nett er å gjenta overgrepene og ta del i dem selv.

  SvarSlett
 7. Ja, det er forferdelig, det skal være sikkert...

  - Kos deg i kveld da!

  Og gooooooood helg! :)

  SvarSlett