torsdag 4. november 2010

Tell de gode tingene...

Jeg må bare innrømme det. Til tross for alt jeg aldri synes jeg får gjort, så får jeg faktisk med meg en del på tv.. En av favorittprogrammene mine for tiden er "Skogheim flytter inn". Hva den dama får ut av relativt dølle kjendiser er stilig. Mennesker jeg egentlig ikke bryr meg om får hun meg til å se på en annen måte. Og det er alltid noe å lære!
Nå er vel ikke jeg den eneste i verden som ikke bryr meg om fotball. Men jeg så på likevel jeg, da Kritin flyttet inn hos Erik Thorstvedt. Og i en bok Kristin fant hos ham, hadde han skrevet et forord hvor de sto noe om at keeperne er fotballens filosofer. Ok... men så da... så forteller kjekke mannen om noe han gjør hver kveld; Før han sovner, tenker han på fem gode ting i livet sitt. 

Er ikke det en utrolig fin ting å gjøre? For uansett hvor kjedelig og grått man kan synes man av og til har det, så har vi fem fine ting. Har vi ikke? Jo, det er jeg sikker på. Jeg har det. Om ikke enda fler.
Mange er i vanskelige faser i livet pga sykdom og andre ting. Og da er dette kanskje bare piss og vås. Det er realt nok. Jeg vil overhode ikke belære dem - det er noe med å gå i andres sko og alt det der.
Men de fleste av oss, vi andre som bare sliter med den vanlige morratrøttheten og sure sokker og fullt og rotete vaskerom... vi bør definitivt telle våre velsignelser. En nyttig øvelse. Som gjør så godt.Jeg driter fortsatt i fotball - og fotballspillere for den saks skyld. Men jeg synes filosofen i keeperen imponerte og det ga meg noe å tenke på. 

Du får ikke alle mine velsignelser på ett brett. Selv om jeg nok av og til lar noe skinne gjennom her i bloggen.
For eksempel sønnen min. Det er jo 25tusenmillionerogendamer ting bare i seg selv...

4 kommentarer:

 1. Så veldig enig i alt du skriver. Jeg liker dette programmet kjempegodt, nettopp fordi man får et helt annet bilde av mennesker på en morsom, men også varm måte. Og det med å telle tingene, ja det har jeg stor tro på. Velskrevet innlegg!

  SvarSlett
 2. Har ikke fulgt med på Skogheim. Men ordene til keepermannen var jo verdt å ta med seg da. Takk for at du fortalte om dem :-) For du har selvsagt rett. Alle (eller i alle fall de fleste) har minst fem positive ting i livet sitt. Ting å være takknemlige for. Det er viktig å huske på det oppi alt stresset og maset.

  Ha en fin kveld, Siri!

  SvarSlett
 3. Jeg merka meg også det tipset fra keeper'n. Skogheim flytter inn er et koselig program, dama er så raus.

  SvarSlett
 4. Har kun sett reklamesnutter fra Kristins program, for nå går jo alle kvelder med på å skrive...
  Men det er viktig det der, å fokusere på det positive. Vi har faktisk utrolig mye å være takknemlig over.
  Ha ei fin helg!

  SvarSlett