fredag 12. november 2010

Kjøkkenlampe spisestuelampe taklampe

For noen år siden fant vi lampen vi ville ha over kjøkkenbordet (som også fungerer som spisestue). Vi fant Lampen over alle Lamper (jeg bruker her med vilje stor bokstav for å understreke hvor mye dette var Lampen - selv om det selvsagt er feil ortografisk sett). Lampen var et ønske, som ble oppfylt av en snill lillebror, og hadde slett ikke vært lett å få tak i. Så at vi fikk ønsket oppfylt i tillegg at det hadde kostet mange mil og telefoner og sånn, gjorde den ekstra verdifull.

I noen måneder virket Lampen. Den har en manglende funksjonalitet som het sikring. det betyr at når en pære går, går alle, inkludert sikringen som ikke finnes. Dvs at Lampen slutter å virke, som i lampeverdenen innebærer lyse. Etter mye om og men fikk vi levert inn Lampen og etter enda mer om og men fikk vi tilbake Lampen som nå var Lampe II. Ny, altså.
Nå har det gått en pære igjen, som betyr at alle har gått som betyr at den ikke eksisterende sikringen har gått... og nå venter vi på en avklaring i forhold til dette.
Men vi ligger her i limbo og ikke vet hva som skjer, så tenker vi. Kanskje det er nå vi skal si farvel til Lampen,  og benytte anledningen til å anskaffe en ny, annen type lampe. (og la en eller annen i Blogglandia lage en fiffig robåt eller potteskjuler eller en artig krakk av en ikke-lysende lampe)

Skal man gå for fortsatt sort lampe - en heller kjedelig en?

En Skeidar-lampe som ikke tenner den store gnisten, hos meg i hvert fall. Men den lyser sikkert.

En PH-lampe. Hva skal man si. Må innrømme det kribler...
Skal man ha en slik så skal jeg i hvert fall ha en PH, ikke en av alle de lignende, kopiene.
En frekk rød lampe i siste plastteknologi?
En pendel fra Bloomingville. Kjedelig? Siden "alle har det?
Stitch fra Lampgustaf, leveres med broderisett.
Er ikke der enda -om jeg noen gang kommer dit, men det hadde vært gøy da... eller?
Vi får se hva fremtiden vil bringe.
Bare den er lys!!
  

9 kommentarer:

 1. Mange fine lamper her. Hva med rød lampe til de røde stolene dine??
  God helg :o)
  - Linda -

  SvarSlett
 2. Jeg er liksom ikke helt inne i lampeverdenen, jeg... På veggen bak meg henger to lampetter som helt sikkert hadde glidd rett inn i 80-tallet og i hjørnet står en up-light av den typen "alle" skulle ha for 10 år siden eller så. På tide å gjøre noe...

  SvarSlett
 3. Det er ikke så lenge siden vi sluttet å anskaffe IKEA-lamper til 129,- Heidi, vi er liksom der i livet at vi ønsker å oppgradere oss... så nå vil vi liksom noe mer.
  Vi har en stålampe fra Northern Lightning og en hyssingball-lampe i stuen - så jeg har begynt å sette pris på kvalitetsbelysning.
  Veldig sugen på en PH-lampe altså... god design er kult - eller er ikke PH kult lenger..?

  SvarSlett
 4. Her går det i Ikea-lamper. Men den svarte var kul. Og den røde. Ellers er jeg lite bevandret i lampeverdenen.

  SvarSlett
 5. og la en eller annen i Blogglandia lage en fiffig robåt eller potteskjuler eller en artig krakk av en ikke-lysende lampe

  Haha, du er morsom du! Jeg syns PH er litt kul, men er det ikke litt sån at "alle" har den? Men jeg et absolutt for kvalitétslamper.

  SvarSlett
 6. Emma, det er jo nettopp det... "alle har den" - og er det da kult lenger? Og hvis det ikke er det, skal jeg bry meg om det? Selvsagt ikke... !

  SvarSlett
 7. PH lampen er så fin, tidløs og passer alltid. Ha en fin helg, klem W.

  SvarSlett
 8. Nei det skal du selvfølgelig ikke bry deg om, man må ta den man selv liker. Selv er jeg sån at hvis "alle" har noe, f eks Tolix, da minsker min interesse for det. Håper vi får se hva du velger. :)

  SvarSlett