mandag 31. oktober 2011

Jeg finner det støtende...

... å samles rundt et bord i hyggelig lag; enten det er hos familie eller venner, og uansett om det er hverdagsbesøk eller fest; når noen begynner å foredra om slanking, kosthold og for ikke å glemme: lavkarbo.

Når jeg sitter der (og jeg er av den velfødde sorten) og får oppskrifter, beskrivelser med undertone av "du burde prøve", ja, jeg blir støtt. Jeg sier ikke at det ikke kunne vært nyttig. Jeg sier ikke at jeg ikke føler meg truffet og at det kanskje slettes ikke er noen oppfordring. Jeg sier bare jeg blir støtt og synes det er et særdeles upassende middagmedmassekakertildessert-tema.
Det er bare det jeg sier.

8 kommentarer:

 1. Enig! Sabla slitsomt rundt lunsjbordet på jobben også når noen alltid må messe om lavkarbo- eller pulverdietten sin...
  Går det ikke an å nyte et måltid uten sånt prat? Alt til rett tid og sted.

  SvarSlett
 2. Du kan få komme på fest hos meg, vi vil aldri aldri aldri diskutere lavkarbo, og vi kjører alltid høykarbo til morgen, middag og kveld!

  :-D

  SvarSlett
 3. Jubel og glede, jeg kommer!

  SvarSlett
 4. Er så utrolig enig med deg! Hysteri... det er jo som en besettelse hos mange. Halleluja-stemning spør du meg.
  Jeg er heller ingen sylfide og har ikke tenkt å bli det heller.
  Enkleste form for slanking er å innta færre kalorier enn kroppen forbrenner. Punktum.
  Been there - done that.
  Nå nytes livet med den kropp man har. Godt ikke vi skal se like ut alle sammen. Heldigvis!

  SvarSlett
 5. Har to kjepphester for tida: Vi skal kose oss og ha matfred når vi spiser, og det er plass for alle i arken. Så du er hjertelig velkommen her i huset og, vi bare flirer og suller og tar oss god tid ved bordet :)

  SvarSlett
 6. Helt enig! Jeg synes uansett at det er utidig å snakke om annen mat enn den man spiser, jeg. Lavkarbo eller ei. Jeg får fnatt av folk som går på fin restaurant og bare må snakke om at de har spist enda finere mat et annet sted. Eller går på besøk til noen og snakker om mat de har fått hos andre eller lager selv. Nei, rundt bordet skal man nyte og rose maten man får, og ellers snakke om politikk og religion og sånn ;-)

  SvarSlett
 7. Vitner om manglende sosial intelligent. Rett og slett. Når man koser seg med god mat, kaker eller hva det måtte være, kan man vel droppe å snakke om pulver og lavkarbo?! Og ikke minst med en slags dårlig skjult antydning om at andre rundt bordet kanskje kunne hatt godt av det??! Hallo??!? Nei, kos deg med maten, Siri. Man skal kose seg også! :-)

  SvarSlett
 8. Slenger meg på her jeg også!

  ALt til sin tid heter det- og jeg lar meg provosere av de som absolutt skal kommentere vekt, slanking etc hos andre. La oss nyte måltidet uten mas! Jeg blir jo ikke akkurat tynnere av dårlig samvittighet!

  SvarSlett