torsdag 27. oktober 2011

Gjør en forskjell

I går kveld, hadde en venn på Facebook dette på stausen sin (jeg har tatt vekk siste setningen, der står det et navn jeg ikke kjenner):

Vi nærmer oss den tiden på året som for mange familier og kanskje spesielt barna gruer seg til. Det er den tiden på året da "alle andre" snakker om hva de ønsker seg, hva de har fått i adventskalenderen, hvilke juleforestillinger de skal se sammen med familien sin osv...
Kan jeg komme med en oppfordring?
Vet du om en småbarnsfamilie som har det vanskelig, så engasjer deg litt ekstra i denne tida. ...Det kan være en god idè å være "hemmelig nissevenn"... Heng noen kinobiletter på døra, send en adventskalender, sett en kakeboks i oppgangen... Det er bare fantasien som stopper, men du verden for en forskjell man kan gjøre og for en glede man kan både spre og få !!
La oss bruke tiden fremover til glede og hygge for hverandre ♥

Jeg vet ikke om allt tiltakene her er like gode, men oppfordringen i det store og hele er god. Jeg kommer sikkert til å si noe mer om dette fremover, men akkurat nå får dette stå som skrevet og direkte klippet og limt.

3 kommentarer:

  1. - og en annen ting en kan gjøre - er å lære sine egne barn at førjulstid og juletid også handler om mye som ikke skal kjøpes. At førjulskos kan være svært billig og enkelt og likefullt koselig og magisk. Så bidrar (kanskje) i hvertfall ikke dine barn til å øke presset om "mer og mer" i venneflokken, og spranget til dem som har det vanskelig blir ikke så tydelig eller sårt.

    SvarSlett
  2. Bra oppfordring! Og for de som vet at de har fattige barn i sine barns omgangskrets, går det jo an å huske å inkludere dem i kosen man lager for egne unger. Det er lett å hegne om tradisjonene for egne barn, men det koster så lite å ta med et ekstra barn selv om førjulstida kan være travel.

    Et annet poeng,, som vi akkurat nå har snakka litt om her i vår kommune, er at det ikke er alle som er fattige på penger, men opplevelser. Kanskje mor/far ikke evner å gi barna sine den oppmerksomheten som trengs pga psykisk sykdom, annen sykdom, eller av andre årsaker.

    La oss håpe at vi i allefall kan få gjøre en forskjell for ett barn denne førjulstida!

    SvarSlett