søndag 23. oktober 2011

Sinna og fornærmede damer...... har det vært "noen" av de siste dagene. Etter at Trude Moestue slengte med meningene sine i Dagbladet, ertet hun samtidig på seg en haug med damer. Det har vært misunnelse på millionene hennes, aupairen hennes. Vi har fått mot-historier om dårlig råd, lykkelige barn i barnehagen osv. osv.


Jeg skal ikke havne på den ene eller andre siden i debatten. Jeg bare fastlår igjen; pirker du borti noe som kan gi en norsk dame dårlig samvittighet, ja, da er det som å stikke hånden i et vepsebol. Har sett det før på diskusjonsforum; om man våger å kritisere  damer for hvordan de velger å behandle barna sine, organisere karrieren sin, hjemmet sitt, familien sin... ja, da er helvete løs. Vi er jo ikke like alle sammen. Kan det hende at ulike løsninger passer ulike mennesker og familier? Kan det som ikke passer meg, være perfekt for deg?


Vi er en haug med tynnhudete kvinnfolk her på berget. Tror nok kanskje vi i debatten skal hive i litt respekt for andres valg, trygghet på at det valget vi tar for barna våre og familien vår, er det rette. For vårt barn og vår familie. 


Ha en god søndag alle sammen. Jeg håper din blir fin -  vår blir forhåpentligvis fylt av skog og vafler og kakao.

7 kommentarer:

 1. Helt enig! Har skrevet et innlegg om dette jeg også, men får det ikke helt ferdig...

  SvarSlett
 2. Jeg har også et innlegg om dette om dette på gang. Har hatt det en stund..Jeg skal tøffe meg opp..og bli ferdig :-)

  SvarSlett
 3. Og snart kommer Lysbakken med bok, hvor han mener at mødre må kunne sette jobben foran amminga, med god samvittighet... Jorid

  SvarSlett
 4. Vet du, jeg syns det er helt på sin plass at det kommer reaksjoner på Mostues uttalelser. De bør på ingen måte få stå uimotsagt. At du latterliggjør mange av de flinke damene som har reagert med å kalle dem sinte, fornærmede, misunnelige og så videre, er trist, syns jeg.

  For Mostue gjør ikke det du maner til, nemlig å vise respekt for andres valg. For jeg er helt enig. Vi er alle ulike, både barn og voksne. Det som passer for en familie passer ikke for alle. Men Mostue nøyer seg ikke med å snakke varmt om hva som funker for henne. Nei, HUN fordømmer alle som velger annerledes. Hun går så langt som å si at damer som velger å sende ungene sine i barnehage som 1-åringer ikke burde fått barn! Det er et overtramp, rett og slett. Og ja, det provoserer. Heldigvis!

  Og det skulle da bare mangle at man ikke drar inn millionene og Au Pairen hennes da når man kommer med tilsvar. Mostues økonomi er relevant, da det ofte er et økonomisk spørsmål å velge å ta permisjon uten lønn for å være hjemme. For det andre, Mostue påstår at hun velger å være hjemme for å ha tid til barnet sitt, prege personligheten og så videre, men da kan man jo spørre seg hva i all verden hun skal med Au Pair? Barnehage er fy-fy, men å overlate barnet til Au Pair er helt uproblematisk? Det henger ikke på greip.

  All ære til Mostue for det valget hun har tatt. Men det valget har hun tatt for seg og sin familie. Å fordømme alle som velger annerledes er bakstrebersk og trist, og jeg er glad og takknemlig for at det kommer reaksjoner.

  SvarSlett
 5. Godt skrevet Siri!! Da jeg leste om Mostues uttalelser, trakk jeg bare på skuldrene. Jeg er nemlig HELT trygg på det vi har valgt for våre barn. Jeg tror de som lar seg provosere av henne er de som kjenner et stikk av dårlig samvittighet for sine valg.
  Anita E.

  SvarSlett
 6. Jeg signerer Liv-Ingers kommentar i denne saken.

  SvarSlett
 7. La oss være enige om å være uenig. Jeg har som sagt ikke sagt jeg er enig eller uenig med Trude Moestue, selv om jeg gjerne innrømmer at hun har noen poeng jeg har sansen for.

  Jeg kan bli så provosert jeg baren vil. Men jeg hever meg likevel over hennes uttalelser - hennes liv og utgangspunkt er så likevel for fjernt for meg. Og mitt liv for henne.

  SvarSlett