torsdag 28. april 2011

Vannkoker til besvær

Fin, men ærlig talt ganske ubrukelig.
Da vi flyttet inn der vi bor for noen år siden, kjøpte vi oss en stilig vannkoker. Børstet stål, og svingete former, stilren og elegant og samtidig tøff. Etter noen år, så er den brukt mye. Mange ganger hver dag. Og slitt. Da jeg så at Bodum kom med den nye Bistro-serien med kjøkkenredskaper og jeg så mitt snitt til å få en rød vannkoker, og attpåtil Bodum, så ønsket jeg meg den til jul. Intet urimelig ønske, synes nå jeg da.
Og den fikk jeg av mine foreldre. Det vil si, jeg skulle få den. Leveringen var det så som så med. Ny leveringsdato i januar.... februar... mars... I april kom den i posten. En flott og rød og blank vannkoker. Endelig!

Eller...

Vel, jeg kan ikke si jeg er strålende fornøyd. Den er nemlig helt håpløs i bruk, for ikke si livsfarlig. Den har nemlig ingen avknapp. Kun påknapp. Når vannet koker opp, så skrur den seg av. Og tar du den ikke med en eneste gang, så begynner den på igjen. Hvis jeg ombestemmer meg, så kan jeg ikke skru den av, bare løfte den av denne elektriske dingsen den står på, eller dra ut kontakten.
Det betyr at den tar dobbelt benkeplass, siden man ikke kan sette den "på plass" men må ha den ved siden av.
Jeg vet godt at man skal dra ut kontakter av tv og kaffetrakter når man legger seg og sånn... men her snakker jeg om praktisk hverdagsbruk. jeg har aldri hatt en vannkoker jeg ikke bare kan sette på plass igjen.
Den gamle vannkokeren ser litt slitt ut, men den er fortsatt tøff og jeg er glad vi ikke avhendet den. Det var nok kanksje aldri meningen jeg skulle få en rød vannkoker...

Jeg har sendt e-post til Bodum med spørsmål om dette er sånn det skal være. neida, ikke noe svar. Det kan hende jeg også sender en e-post til småelektriskavdelingen i DSB og spør om man virkelig kan selge apparater som dette uten avknapp.
Jeg ønsker ønsket meg håndvisperen i samme serie siden min gamle Wilfa-visper lukter litt svidd og jeg ikke hver gang jeg skal ha noe gjort, orker å dra frem Kenwooden... men den duger kanskje litt til likevel.
(ser for meg en krempisker som plutselig begynner å leve sitt eget liv)

Har du vannkoker - eller andre småelektriske apparater - uten avknapp?

6 kommentarer:

 1. Jeg har ikke vannkoker, og nå ønsker jeg meg ikke vannkoker fra Bodum.

  SvarSlett
 2. Jeg har saumfart alle elektriske produkter vi har (i hodet. Altså, saumfart i hodet, jeg har ingen elektriske artikler der...), og t.o.m krølltangen har egen "av/på"-bryter. Så dette høres både rart og skummelt ut!

  SvarSlett
 3. Haha! Jeg har en sånn reisevannkoker uten av-knapp. Den får du kun stoppa ved å dra ut kontakta.

  SvarSlett
 4. Greit å vite, sier jeg! For jeg har også en fin en i stål og den er ikke lenger så blank og bruker lang tid på å koke opp - derfor kunne jeg også tenkt meg en ny en fra Bodum. Helt til nå, forstår jeg ;-D

  SvarSlett
 5. Min mor har også en reisevannkoker (fra Wilfa??), og der må også kontakten ut etter hver gangs bruk. Den slår seg ikke en gang av selv, og langt mindre på av seg selv. Bra i forhold til brannsikkerhet, men jeg tror jeg ville bli "sprø" om jeg skulle gjort det sånn flere ganger til dagen! Her tas bare ledningen ut i ferier og en sjelden gang inni mellom.

  Håper du får et fornuftig svar fra Bodum, og mulighet til å heve kjøpet. Men stilig var den! Jeg ville også valgt rød :-)

  SvarSlett
 6. Herlig fargerik vannkoker, men enig... ubrukelig hvis det ikke er av-knapp! Syns forresten ikke du skal falle for fristelsen til å prøve krempisker uten avknapp. Spent på om du får svar! I mellomtiden får vannkoker'n stå til pynt kanskje? Med noen hvitveis i tuten?

  SvarSlett