fredag 4. januar 2013

Godt nytt årFy, flate. Langt inn i 2013 før jeg kom meg til bloggs igjen.
Vi har overstått julen. Søndag er det 13. dag jul og juletreet skal ned og pynten pakkes bort og vi kommer til å kjenne fem minutter med en følelse av tomt hus. Til vi igjen fyller opp med all annen skit som er ryddet unna for å få plass til julepynten.

Vi hadde en koselig julefeiring. Julaften med familie og grøt, pinnekjøtt og supernisse og alle mer enn vel begavet. Vi har spist for mye, marsipan og julekaker og samarin går fint sammen...
Vi koste oss glugg ihjel med julekalenderene Pakten og Julekongen gjennom desember og er fornøyd med avslutningene. Selv om jeg har sett kritiske røster til slutten på Julekongen. Oi, noe som ikke endte i lykkeråsa... vel, når femåringer hylskriker av slutten fordi den var så trist, så kanskje de ikke var store nok til den i sin helhet...? Mener nå jeg.

Litt jobbing ble det i romjulen, før vi pakket bilen og dro til gode venner for en lang nyttårshelg.
Hovedaktivitetene var matlaging for jentene og nettbrett og spilling for gutta. Her snakker vi både små og store.
Noe av maten vi forsøkte oss på, var Beef Wellington, Gordon Christmas style. Krever litt trening, men frister definitivt til gjentakelse. At man er to gjør at artige ting kans skje, som at persillen til kalkunen havner i stuffingen til Beef'en... men godt ble det.

Huset ble etterhvert fylt opp av andre gode venner og med kalkun Gordon Ramsey style og 8 voksne og 3 barn til bords, passe mengder av fyrverkeri og litt lite stjerneskudd, ønsket vi 2013 velkommen.

I fjor, dvs til julen 2011, skrev jeg for første gang et julebrev som jeg la med det vanlige julekortet. Mye hyggelig og gøy hadde skjedd det året. I 2012 har det vært mye sykdom og elendighet.
For all del, vi har vært på fine ferier, reiser, hatt mye moro og vi har det da stort sett bra. Men sykdom i nær familie preger en likevel og er en del av hverdagen.
Det er ikke greit med syvåringer med kreft på fjerde året eller 15 cm svulster av ondartet karakter hos nære venner. Det er ikke greit når noen ikke har en oppbyggelig og trygg hverdag.
Så noe julebrev denne julen ble det ikke.
Og selv om året starter med en altfor tidlig og uendelig trist begravelse neste uke, så må 2013 bli et godt år.
Jeg håper alle syke blir friske og at alle friske holder seg friske. Noe annet vil vi ikke nå.

Hva ønsker du for 2013?

Når jeg kommer hjem til fredagssofaen min i dag, skal jeg forresten begynne med bildeopplasting...igjen....
3 kommentarer:

 1. know! Jeg har skrevet noen julebrev, og det er gøy når det mye arti å skrive om, og så er det helt flatt når livet tar andre vendinger. Ganske interessant. Orker ikke å vri og vrenge på det kjipe i livet. Samtidig vil jeg ikke juge. Ah så mange dillemmas!

  Godt nytt år til deg Siri!

  SvarSlett
 2. Julekongen falt jeg for også! Og er det noe som er viktig her i livet så er det god helse. Ingen klisjé. Jeg håper inderlig at 2013 blir et friskt år....
  Godt nytt år til deg og dine!

  SvarSlett
 3. Jeg skriver julebrev hvert år som jeg sender på mail til folk og fe. Jeg er bånn ærlig - livet er ikke bare en dans på roser. De som gidder kan lese det - resten kan la vær. Kort med bilde av ungene er også blitt obligatorisk. Julekongen så de to voksne i familien hver dag, mens ungdommene ikke var fullt så begeistret. Mor gråt så da var det en finfin serie! Julaften ble feiret med familie på min side og 1 dag med den andre. Nyttårsaften hadde vi 24 mennesker (14 voksne og 10 barn) på 3 retters middag med tilhørende drikke. Det var kjempeslitsom, men utrolig gøy! Noe raketter og stjerneskudd ble det også. Her i huset har man slike klisjeønsker for ny året som ned i vekt, bedre form og en friskere hverdag for enkelte :) Vi kan bare håpe:)

  SvarSlett