søndag 6. januar 2013

13. dag jul

Der har vært julefest

I dag er det trettendedagen. Jeg skal ikke på noen trettendedagfest eller ball eller noe sånn. Men i går forsvant juletreet ned i hagen (det sto ikke av seg selv etter kast fra øvre balkong i år heller) og julepynt ble pakket ned. Riktignok står eskene fortsatt på stuegulvet, men jeg er lovet elevering av samtlige til øvre loft i løpet av dagen.

Dagen er også Hellige tre kongers dag, minnedag for de tre vise menn som kom til Betlehem.
Gamle juledag er også dagen kalt, mange steder jevngod med selveste juledagen.
Man spiste julemat, drakk skåler for et godt år og brente trearmete helligetrekongers-lys.

I går forsvant siste ribbekjøttet i en deilig grønn pesto-pasta med mozzarellaost.
I dag går de siste medisterkakene til søndagsmiddag - med kålrabi og surkål.
Så forsvinner nok det siste av julegodtene etter hvert. Pepperkaker er aldri feil.
Juleduken skal få en ny runde på de magikerne som gjør den ren og stivet og pent brettet. Så er vi klar for vinter.-

Etter gammelt skal den kaldeste delen av vinteren begynne nå. Det stemmer ganske godt med tidligere vintere... men her er det nå plussgrader og bar bakke. Jeg håper vinteren kommer tilbake, jeg - så vi får gått på ski og kost oss med det.

Men i dag blir det trening og siste rydding av julepynt. Så skal jeg gå løs på biblioteket og rydde ut bøker som skal gis bort på finn. Sammen med noe annet som går med i dragsuget før jeg rekker å tenke så mye på det.

Hva gjør du i dag?

Vi sees om 49-50 uker eller så...

Den broderte juleduken skal erstattes med noe mer hverdagslig.


 4 kommentarer:

 1. Jula føyk ut på fredag her - pleier som regel å vente til 13.dag jul, men det ble ikke helt sånn i år. Jeg må si det er litt godt å få stua si tilbake igjen også. Idag skal alle mann alle på juletrefest med indremisjon/kirka. Tidligere år hadde de St.Nicolas som kom med pose til ungene der. Så ble det "tatt over" av det hellige tre konger, men i år er det nissen som kommer - nok til litt forargelse for de helt gamle i menigheten. Jaja. Ungene skal spille med korpset alle julesangene og Lars skal være nisse. Selv skal jeg stå med kjøkkengjengen og lage kaffe og servere. Blir sikkert koselig:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres ut som en koselig trettendedag :-)

   Slett
 2. Hos oss har søndagen blitt brukt til å rydde bort juletre og alle annen julepynt. Hele søndagen faktisk. Det er jo så kjedelig, behov for mange pauser underveis. Nå står alle eskene midt på stuegulvet og jeg håper mannen tar siste etappe opp på loftet, som han har lovet.

  SvarSlett
 3. Vi har brukt ettermiddagen til å rydde bort jula. Litt vemodig, men også veldig deilig. Nå er vi klar for vinteren. Ordentlig vinter. Vi har stort sett hatt bare tullevinter så langt her i Tromsø. Akkurat nå er det mildvær og lite snø. Vi vil ha skiføre!

  Ha ei fin kommende uke, Siri! :-)

  SvarSlett