torsdag 31. januar 2013

Låser sene elever ute fra skolen

Der Anastasia har sin indre gudinne, har jeg min indre tante Sofie. (mer enn villig til å komme ut og være ute, ifølge min mann...)
Nuvel. Min tante Sofie, enten den er indre eller ytre, jubler, når jeg ser at Lørenskog videregående skole, har ikke bare sett seg lei på elever som kommer for sent, men som gjør noe med det.

I går sto det om dette i Romerikes blad.
Man skal ikke "ta folk" - man skal sørge for at alle får en god start på dagen. Også de som har kommet tidsnok og er lei av å bli avbrutt av klassekamerater som kommer dinglende etterhvert.
Det er ingen som skal henge folk fordi bussen er forsinket. Men kanskje den som tar en senere buss enn nødvendig, begynner å stå opp litt før?
Kanskje det er en ganske god porsjon læring i respekt for andre og deres tid i dette?

Jeg tror nemlig kunsten å komme tidsnok, for mange forsvant med mobiltelefonen. Før, da vi ikke bare kunne tekste noen å si man var på vei, eller er det om fem minutter, da kom folk når de skulle dit de skulle.
Jeg håper noen av disse ungdommene tar til seg dette og tar det med videre i livet.
Lærer at man bruker unødig av andres tid dersom man kommer for sent.

Respekt. For andres tid.
Og respekt fra meg til skolen som gjør noe med dette.


LÅSER DØRENE: Assisterende rektor, Odin Tellesbø (t.v.) håper den nye ordningen endelig kan få bukt med det økende problemet, noe elevrådsleder Tom Kristian Blix-Nilsen Hansen også har tro på.
Foto: Kay Stenshjemmet

3 kommentarer:

 1. Helt enig med deg :-) Så bra tiltak! Og så er det veldig ofte de samme som kommer for sent også...

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 2. Så hyggelig at du likte deg inne hos meg;-) Jeg ser at det jammen er koselig her også!

  Og halleluja! til det du har skrevet over! Som tidligere lærer (evt. lærer i dvalemodus) er dette noe jeg har ergret meg grønn over. Men ingen forslag om å låse døren (samt samle inn mobiler) når timen begynner har falt i god jord hos ledelsen. Godt å se at det er noen som griper tak i dette!

  SvarSlett
 3. Så enig. Selv om jeg med skam innrømmer at jeg nok er litt sent ute av og til..

  SvarSlett