søndag 27. januar 2013

Kjempenes Fall av Ken Follett

For to år siden leste jeg Kjempenes Fall av Ken Follett. Det var en bok som virkelig gjorde inntrykk på meg. Det var mye jeg ikke visste om første verdenskrig. Mye får man vite i denne boken som er som et verk, en saga - som jeg på det tidspunktet ikke var klar over var første bok i en trilogi.


Nå er bok to kommet og jeg er over halvveis. Jeg skal nok skrive om den boken også, men først vil jeg anbefale Kjempenes Fall. 
Jeg har blitt glad i Ken Follett, og han skuffer ikke nå heller.

Så skal du ønske deg en tykk og engasjerende bok, er dette en jeg helt klart anbefaler. 
Forlagets omtale:
Det tjuende århundre er i sin begynnelse. I Wales fyller Billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. Men det ligger forandring i luften. Mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i Russland. Her planlegger brødrene Grigori og Lev Peshkov å emigrere til USA, men et mord, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt. I London strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady Maud Fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. Under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. Folket trenger noe å samle seg om. Og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og Mauds forhold til tyskeren Walter von Ulrich går harde tider i møte. Er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig?

Ken Follett, forfatteren bak suksessene Stormenes tid og Nålen, er tilbake med en ny storslagen roman. Vi følger skjebnene til fem familier fra Wales, England, Tyskland, Russland og USA gjennom en tid hvor verden rystes av den første verdenskrigen, den russiske revolusjonen og kampen for kvinnenes rettigheter.

2 kommentarer:

  1. Jeg skulle til å skrive at "den boka har jeg lest!", men da jeg leste omtalen der, innså jeg at jeg IKKE hadde lest boka. Jeg liker Ken.

    SvarSlett
  2. Da har du noe å glede deg til i vinterferien og påskeferien :-)

    SvarSlett