onsdag 22. februar 2012

Oppskrytt kaffe. Eller...?

Norge står stille. Kaffeentusiaster over hele Østlanddsområdet tar seg fri; Starbucks kommer.
STARBUCKS KOMMER!!!


OK, i forbindelse med vinterferien, kjører jeg gutta til Gardermoen. Jeg pleier alltid kjøpe med kaffe, denne gangen så går jeg selvsagt på Starbucks. Tidlig på morgenen blingser jeg litt. Eller ikke. Joda, 56 norske kroner skal de ha for en latte med karamell.
Så mye bedre enn på de andre kaffesjappene på Gardermoen er den ikke.


Jeg er opprørt. Og lurer på hvor lenge nordmenn vil betale slike ustyrtelig høye priser. Vi må huske på det finnes helt supre alternativer - også nyoppussete - rett ved siden av og en trapp opp.
Starbucks nyter jeg ellers i London hvor prisen ikke fyker meg baklengs ut på gaten igjen. Ja, også er det Starbucks i Chania hvor det har absolutt ingenting å gjøre...


Lørdag skal jeg på Gardermoen igjen. Jeg skal gi Starbucks en sjanse til. Det koster det hvite ut av øynene på deg... men det jeg skal finne ut av er om det er så mye bedre kaffe der, som de skrekkelige prisene tilsier.

7 kommentarer:

 1. Jeg hører skryt av Starbucks, men hva er egentlig greia? Selv drikker jeg ikke kaffe, så opplys meg gjerne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nordmenns omfavnelse av Amerika så vi glemmer et øyeblikk at vi har nisselue på. Det er ikke vond kaffe, det er bare sånn en rådyr hype.

   Slett
 2. Starbucks har ingenting å gjøre i Norge, eller for den saks skyld utenfor USA. I England går jeg heller på Caffe Nero eller en annen engelsk kjede. Men de er gode på markedsføring, det skal de ha ros for. Bedre på det enn kaffe og service, spør du meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig. Caffe Nero er bra. For ikke å snakke om Pret a manger (tror jeg det heter).

   Slett
 3. Jeg kjøper kaffe på Starbucks hver gang jeg er på Kastrup (hender stadig vekk iom at søstra mi "sogner" til den flyplassen), men blir like skuffa hver gang. Dyrt og ikke særlig godt. Fikk tom Starbucks-kaffebønner til jul - de er heller ikke gode.

  Merkelig greie det der altså, at Starbucks skal være så superdupert. Det ER jo ikke det. I allefall ikke så supert at det er vedt nesten seksti spenn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal gi sjappa en sjanse til. Men på Gardermoen finnes også Ritazza eller hva det heter oppe i avgangshallen. Har aldri hatt noe å utsette på kaffen der.

   Og i dag skal jeg møte en venninne på Waynes coffee. Aldeles utmerket det også.

   Slett
 4. Keiserens nye klær?
  Kokekaffi, på kjel, er best. :)

  SvarSlett