torsdag 13. oktober 2011

Island; lundar - puffin


I Norge er lundefuglen fredet. På Island er den det ikke, og man anser den som en delikatesse som serveres på bedre restauranter. Da vi var på Island sist, hadde en amerikansk gruppe glefset i seg all puffin-en der vi spiste siste kvelden. Så ti år etter; mor vi ha puffin,lundar, sjøpapegøye...

Det fikk jeg.En hel puffin-meny, faktisk. Hva skal man si. Kjøttet var ikke ...fugleaktig som jeg hadde forventet. Jeg hadde trodd noe andelignende... men nei. Skal man sammenligne det med noe, må det bli hval, tror jeg. Kjøttet var mørkt, glatt - godt. Men kanskje likevel mer spesielt enn nydelig.

Men dette er noe jeg anbefaler å spise om du får sjansen. Kan man spise denne søte, vakre fuglen? Jada, det går så fint atte.  En kuriøs delikatesse.


Røkt puffinkjøtt med tyttebærsaus.


Mmmm... sjøpapegøye med grønnsaker og bakt potet.


Skyr med sorbet til dessert. Skyr er aldeles deilig...!
Snart seksår skulle også ta bilde av maten.
Dog en pizza og ingen sjøfugl på ham den kvelden.

2 kommentarer:

  1. Ha, ha! Klart man kan! Det er mye som er søtt som vi spiser allikevel!

    SvarSlett
  2. De er ikke utrydningstrua, så bare spis og kos deg :-)

    SvarSlett