lørdag 21. august 2010

Mitt Kreta

Da er det hverdag igjen. Selv om det er lørdag, altså. Mandag er den offisielle høstterminen i gang igjen med jobb og ny jobb og barnehage og fritidsaktiviteter. Godt å ha litt brunfarve og noen retsinaflasker å møte høsten med.

Kreta er vakrest tidlig på sommeren. I juni, før solen har svidd av det grønne gresset, når farvene på blomstene er på sitt mest kraftige, og når den tørre heten ikke helt har festet grepet. Likevel velger vi august for det årlige besøket på den øya vi trives best på. Med den norske høsten som kan være så regnvåt og guffen er det godt å ha vært gjennomvarm for kort tid siden. Ofte tilbringes også en del av ferien på Møre, det er slett ikke alltid så mye sol og sommerfølelse som vi opplevde i år.  Derfor altså august på Kreta.. Herlig.

I år har vi sammen med gode venner bodd litt lenger bort fra kjerneområdet i Platanias. På hotell Isida i Agia Marina har vi likevel bodd sentralt i forhold til "sentrum", gamlebyen og Chania. Bassenget er mest attraktivt for de minste - som i år var så store- men vognen kom til sin rett i år også, siste året. Neste år blir sportsvognen hjemme, da snakker vi skolegutt.... men sene kvelder, vanvittig trafikk og mye folk OG mors og fars mulighet, lyst og behov for å kunne utforske Chania og andre steder som ikke var type lekeland, gjorde det vel verdt det. 

Nå kjenner vi også at den verste småbarnsperioden er over, så neste år legges det inn rom for mer reising rundt på øya, en litt lenger periode med spesialtilpassete aktiviteter. Med en to-tre-fireåring er det i praksis svært lite. Men utrolig godt for foreldrene likevel. 

Takk for ferien, vi sees neste år!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar