søndag 29. august 2010

Festival på Akershus festning

Jeg er veldig for å åpne alle byens arenaer for folk flest. Riktignok kan man ha litt skjerming av spesielle anlegg som Slottet og sånn, men at hele byen stort sett er åpen for fri ferdsel er jeg for. Og i går var det Akershus festning som ble tatt i bruk på en ny og spennende måte. Riktignok ikke fri ferdsel, billetter kostet et skatteoppgjør... men det sto noe på menyen som gjorde at vi betalte villig vekk for og hadde store forventinger til. Jean Michel Jarre var den store headlineren, tett etterfulgt av Röyksopp. The Very Best gledet vi oss også veldig til.

Regnvær og fortsatt regnvær gjorde ikke så mye. Vi hadde kledd og oss og hadde med ekstra klær. Vi syntes nok inngangen, kontrollen og dårlig varslete regler om hva som var lov å ha med eller ikke, faktisk var under enhver kritikk. Det er helt greit med sånne allmenne greier som kamera og colabokser... men mat og kaffe i pappbeger... litt dårlig start. Ikke en gang en potetgullpose var lov å ha med inn... Skal man være på et festivalområde i 10 timer i regnvær, trenger man noe annet enn øl, som vi ikke ville ha - og det var stort sett dyrt og utilgjengelig. (30 kroner for en kaffe i pappbeger når man må legge igjen kaffe ved inngangen, blir folk bare sure av!) Nuvel, det er egentlig det eneste jeg vil kritisere. 

Vi fant oss en plass ved et tre på en plen og fra der bare nøt vi musikken. Vi kom da The Irrepressibles holdt på. Sær og fin musikk. The Very Best gjorde en strålende jobb med sine herlige rytmer som gjorde at en regntøykledd festningsplass svingte på hofter de ikke visste de hadde. For en varme, humor og glede! Akkurat det vi trengte!

At Forsvarets stabsmusikk spilte der er bare gøy. Det var litt sånn "skal dere leke i vår teig, vil vi være med". Men de spilte vakkert med Oslo filharmoniske kor og Helen Bøksle var solist og de dro gjennom Age of Conan, til særlig glede for husstandens gamemaster.

Röyksopp! Det er så bra og vi hadde store forventninger! De fikk dessverre litt tekniske problemer, men det dro de inn igjen med stil og humør. De fortjente ikke trøbbel, men tok seg inn, leverte med humør  og spilleglede sammen med Anneli Drecker. At de plutselig dro opp Robyn og Robotsangen var ekstra stas. Herlig musikk, alle "klassikerne" og varslig om ny plate som kommer om et par uker.

Jean Michel Jarre. Hva kan man si? Det var topp. Helt topp. Jeg synes ofte det periodevis kan bli litt langdrygt, men det gjorde ingenting. Spillegleden var stor og det var en opplevelse av de sjeldne. Da lasershowet virkelig kom i gang og med pyroteknikk av verdensklasse, så er det høytid. Det er stort og vakkert. Regn? Hvilket regn? Jeg var veldig begeistret over å ha fått oppleve det. Storslagent og fabelaktig!!!

Aftenposten har mye finere bilder enn meg og har anmeldt evenementet her.

(også håper jeg det er tatt med penger til rulleplen på budsjettet. Stakkars grønne festningsplen. Går ikke an å få mer deng enn den gjorde i går...)


1 kommentar: