fredag 12. september 2014

Kakeforvirring

Nå går det helt rundt i toppen på meg. Til helgen er det fest. Fine piker og godt selskap lørdag og familiebesøk søndag. 
Jeg synes det er hyggelig å planlegge menyen, dvs mat og kaker. Maten er ganske grei, det blir verdens beste fiskesuppe lørdag og røska gris søndag.
Men hva med dessert og kaker?
Etter fiskesuppe, så kan man være ganske mett. Jeg har lenge tenkt å teste ut key lime pie, men det stoppet på kondensert melk. Vet bare om Vikingmelk på boks, og det funker tydeligvis ikke.

Tenkte en diger daimkake (type brownies) for den kan vi også ha søndag. Men nei, det kan vi ikke, for lillefetter har glutenallergi, så den kan ikke han spise. (Freia-produkter lages i samme maskiner og lokaler som kvikk-kunsj). Ok, for å få han "av veien", så blir det en toro-brownies ferdigpose. Toroprodukter går fint.
Far har ytret ønske om en eller annen gang i løpet av helgen, få en snickerskake.
Den tar vi søndag.
Og så har jeg oppskrift på en vidunderlig banankake med krem og sjokolade, den tar vi lørdag. Men nei, da kommer en med bananallergi, så da må jeg har noe i tillegg i så fall. Ok, snickerskake lørdag, banankake søndag. Men, da er det en som ikke liker krem...
Er vi på oreokake? Men oreokjeks er fulle av palmeolje... ok, ser på key lime pie igjen... sukk.
Ja, også vi skal såklart ha eplekake, smuldrepai, med epler fra egen avling. Nå er det noen som ikke tåler epler, og å ha to kaker og en som ikke kan spise noen av dem, det er dårlig gjort.
Tiramisu? Det er lenge siden. Hm...

Fillern. En lollipop til hver.

Noen andres snickerskake


5 kommentarer:

 1. ...og Mousse au chocolat :-) og sojajogurt med bringebærer og pære i sjokoladekake med eller uten valnøtt... ahhhh... ha en riktig fin helg. Klem fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Pære i sjokoladekake er ikke helt feil... Hm... kanskje jeg skulle spe på med pærer med sjokoladesaus... og krem.

   Slett
 2. Oj, litt av en utfordring. Lag det du selv liker, de med allergi kan ha med eget. :-)

  SvarSlett
 3. Ikke lett, altså!

  For hvert ja kommer raskt et nei, så fortsetter letingen.

  Lykke til!

  SvarSlett
 4. oi.... lollipop må være redningen... men kanskje noen er allergisk for trepinnen? Ikke bare-bare i disse allergitider. Lurer noen ganger på - var det allergi før i tida? Da spiste man alt..... Lykke til!

  SvarSlett