søndag 24. mars 2013

"Eirik Raude - skipet og sverdet" av Preben Mørbak

Jeg fikk en sånn fin bok av kjæresten, om Eirik Raude. En fengende og spennende og opplysende bok om en av våre mest kjente vikinger. Det er kommet tre bøker, jeg gleder meg veldig til å få forært de to neste.



Samlingen min av bokmerker er ikke så stor, men jeg har da noen. Og hvilket bokmerke kunne passe bedre da jeg leste denne boken, enn et vakket i hvitt fra Island.

Men selvsagt er boken og historien viktigst. Anbefales.












Forlagets omtale:
Første bok av tre om Eirik Raude. En faktabasert beretning om en av vikingtidens store helter. Dette er Norgeshistorie! Eirik Torvaldsson er født i Norge I 952. Da hans far ble lyst fredløs, utvandret han som 14-åring til Island. Senere reiste han lenger ut i verden og ble den første europeer som bosatte seg på Grønland. På grunn av Eiriks voldsomme temperament og hans røde hår ga Håkon Jarl ham tilnavnet den Raude, og det er fortsatt som Eirik den Raude vi kjenner ham best. Eirik er en drømmer og en slåsskjempe som står på god fot med guden Tor. Ofte er han også sin egen, sine kvinners og sine venners verste fiende og kastes til stadighet rasende ut i nye og ukjente verdener. Romanen om Eirik Raude skildrer hans barndom og første ungdomsår og er et storslått, detaljrikt og handlingsmettet panorama over Nordens tidlige historie, basert på omfattende research og kildekunnskap. Den er også blitt et dramatisk, blodig og sanselig portrett av en av vikingtidens største skikkelser.




Kos deg med en god bok!

2 kommentarer:

  1. Sønnen i huset har denne. Han synes det var for lite slossing.

    SvarSlett
    Svar
    1. Lite slåssing og mye puling... det blir nok mer av begge deler i de neste bøkene...

      Slett