søndag 31. mars 2013

Helligdagsfred - utgått på dato?

Jeg skjønner at folk klipper gress på en søndagsformiddag. Jeg er innforstått med at folk flest ikke har noe forhold til "etter kirketid" lenger. At folk vasker klær på søndag er vel gitt, men å henge dem ut på en 17. mai, er ikke greit. Kanskje jeg er gammeldags, men det kan jeg leve med. Ikke veldig mange får lide for det - bortsett fra de som må høre meg fnyse.


I dag er første påskedag. Vi har vårfornemmelser og strålende sol. En dag for å fordype seg i en god bok på øvre balkong med varme skinn og en diger påskekaffe. Stille fomiddag, fredelig og fint. Helt til... det kastes stein og bråkes med motorisert graveredskap. Det durer og bråker. Ganske kraftig faktisk. Lyden bærer godt og til slutt måtte jeg faktisk gå inn.

Gammeldags eller ikke, sånt gjør med drit forbanna. Det er da ikke greit?

Første påskedag? Nei, la stå!

11 kommentarer:

 1. Vi har ikke holdt helligdagene hellig her, men vi støyer ikke. Såpass hensyn bør man ta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bryr meg null om hvis folk maler og vasker klær... men gravemaskiner må stå. Man skal ikke bråke. Mener nå jeg.

   Slett
 2. Det er vel en skreven regel om at det skal holdes helligdagsstille?
  Kjenner at det er godt å ha det stille rundt seg, så jeg skjønner at du reagerer. Det er ikke noe greit når en må trekke seg inn pga andres bråk.

  SvarSlett
 3. Om det bråkes sånn at det plager andre, synes jeg faktisk det går an å si fra! Er det fint tørkevær en søndag, så har det hendt jeg slenger ut vasken også. Og rydding, maling osv. må være lov.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, ting som ikke gir lyd, bryr meg ikke. God gammeldags fortørnet kan jeg bli over klesvask ute 17. mai, men ikke en vanlig søndag. Heldigvis holdt de fred i går, på 2. påskedag.

   Slett
 4. I bygården vi nettopp har flytta fra, var det STRENGT FORBUDT å henge opp klær på søndagen. Så du kan tenke deg hvordan stemninga hadde blitt av et motorisert graveredskap!..
  Har ikke folk respekt for noe lenger!??

  SvarSlett
 5. Ahhh, akkurat det samme jeg sitter her og irriterer meg grønn over. En nabo er VELDIG flink til å ta frem motorsaga med en gang det er søndag eller andre "helligdager" og jeg tror jeg får magesår av å irritere meg. Kan jeg si fra eller er det JEG som er vrang og må tåle såpass?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må oppdatere min egen kommentar - jeg gikk nemlig ned i skogen og ba ham på en pen måte slutte å bruke motorsag på helligdager.

   Hah! :D

   Slett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Lov om helligdager og helligdagsfred. Stadig like aktuell.... jeg liker å ha det rolig på søndag og helligdager, selv omjeg ikke skal i kjerka.

  SvarSlett