mandag 17. desember 2012

En fin førjulshelg - og et par tips

Lørdag morgen satte vi avsted mot Hauger gård i Heggedal (Asker) for en skikkelig førjulsdag med hest og slede og juletrehenting i skogen. Kan anbefales. Jeg skal virkelig forsøke å legge ut bilder fra dette... men akkurat nå vil jeg heller by på et par tips. For deg som er passasjer når dere er ute og kjører på skikkelig drittføre.

Lørdag kom det mengder av snø i vårt distrikt og alle måkebilsjåførene hadde vært på julebord og E18 var så full av snø... og bedre ble det ikke da vi svingte av på småveiene.
Vi har ingen utpreget vinterbil med firehjulstrekk og sånn. Jeg er ingen superduper sjåfør (bare litt), men er ikke dårlig heller. Men det er klart man er jo spent når man ikke ser ut av frontruten og kjører på ukjente veier.

Heldigvis hadde jeg ¨"god hjelp" av sønn og mann. Og veien til helvete er som sagt brolagt med gode intensjoner... jeg vil likevel påstå at det er visse ting man ikke skal si;
 - (når ruten er gjeniset men man ikke kan stoppe eller kjøre av uten fare for å sitte fast)
"du burde ta av det der" og peke på frontruten
 - Når man kjører seg fast i en sving "det er biler bak, du kan ikke stå her"
 - Når man ikke ser hvor man kjører, er i oppoverbakke og ikke vet hvor veien går "du må ikke stoppe i bakken"
 - når det går i 50-60 på motorveien og det kommer fra syvåringen "mamma, jeg så et skilt det sto 90 på, hvorfor kjører du så sakte?"
Det var en sjanse for at de ble fotgjengere.

Men vi kom over det, jeg skrek ikke, ble bare innbitt. Og vi klarte å kose oss med hestepromp og skikkelig kaffe fra bål, hoppe i høyet og drikke deilig gløgg og se små nyklekkete, kyllinger. Vi har et flott juletre hentet i skogen og alle var veldig fornøyd med den type aktivitet.

Og vi var der for å kose oss, som min sønn sa. Så da vi ikke ville han skulle sitte på en sådan dag og spille på telefonen til pappa, fikk vi beskjed om hva han koste seg med. Sukk.

Søndag var det utedag for minsten og mor bakte batch to med pepperkaker. Min egen førjulshygge det.Edit: jeg kjørte meg fast/skled ut tre ganger denne morgenen. Alle gangene fikk jeg bilen ut selv, ved rygging og sluring og generelt eminente vinterkjøreegenskaper.

1 kommentar:

  1. Passasjerer bør generelt kjlappe igjen på slike dager...Og ja, det var møkkaføre på lørdag. Siden dere kjørte rett forbi huset vårt ( antar jeg ) vet jeg det. Jeg holdt meg inne.

    SvarSlett