torsdag 15. november 2012

Formiddags-tv

 
Når man er syk og svak og ikke skal gjøre så mye, så havner man da gjerne på sofaen. Når man vel er plassert der, kan man sovne med en bok, eller døse foran tv-en. Og når man er lei av å se morgensending på TV2 som bare er reklame... ja, da søker man rundt i kanalvalget etter noe lite engasjerende, men dog underholdende.

Og her kommer jeg over kanalen TLC som egentlig bare kan karakteriseres som er freak-show. Her er all sosialporno du kan drømme om. Her er uvitende gravide (og fødende), her er folk som samler på søppel, dyr og unger. Og koner.
For her finner jeg realityserien om Sister wives - søsterkonene. En mann og hans fire koner.
Jepp, vi snakker polygami.
 
Det er som en ulykke, man kan ikke se bort. Og etter noen program med Kody og hans fire koner, er jeg mer enn fascinert.
Det store huset, alle familiene, hver leilighet med en kone og et visst antall unger, familiefaren som springer opp og ned og rundt seg selv... wow.
Det er ungr overalt, og alltid en mamma til å ta vare på dem. Alle er mamma og Kody er far til alle, selv om han ikke er det biologisk. De ordner seg, det er litt sjalusi og økonomiske problemer og de har vel sine greier som alle familier, men klarer altså å leve sammen - med familiefar en kveld hos hver familie.
 
Jeg så flere episoder hvor det ikke var snakk om religion, men kultur. Siden de (fortsatt) er i Utah, er det ikke vanskelig å tenke mormoner, men de praktiserer ikke polygami lenger. Likevl, jeg tror de er fundamentalister. Altså ut av mormonkirken, men...
Faren til Kody er gift med hans mor - og også Janelles mor; Janelle er kone nummer 2.
I disse dager har de vært på Tonight-show i New York, og det skal åpnes en etterforskning av dem for polygami. Som ikke er lov.
Men, de er kun førstekone Meri og Kody som er lovlig gift. De andre er jo strengt tatt ikke det, så hva er problemet? Er det ikke lov å være samboere, ha flere kjærester?
Samma det, jeg følger spent med.

Etterhvert får jeg nok vite mer, og da jeg googlet etter et fint bilde, vel, da så jeg at dette er i flere sesonger, vi snakker skilsmisser og det hele.
 
Ok, jeg er hekta. Og er glad for Netflix og filmer og bøker og bedre form. Men Sisterwives... sorry - men det er for tiden min guilty pleasure...
 
Har du sett Sister Wives? Hva er din hemmelige søple-må-følge-med-på?

3 kommentarer:

 1. Jeg elsker TLC!! Så mye BRA tv som man bare MÅ se. At huset ser bombet ut, at ungen går for lut og kalt vann har ingen betydning. :) :) Det er nesten så jeg får en ny unge for å få en ny permisjon så jeg kan fortsette å se på TLC.. :)

  SvarSlett
 2. har ikke klart å finne fram til den kanalen en gang - men skulle ha hatt litt mer oversikt over den for der går det visst endel bra kakeprogram... men jeg ser min dose søppeltv like vel med alle serier og "fra virkeligheten" osv.
  Visste ikkke - eller ikke fått med meg er vel riktig - at du er syk - god bedring ønskes deg i alle fall!!

  SvarSlett
 3. Hei Siri! Jeg har også hatt min dose av denne serien. Anbefaler også boken "Den ensomme polygamisten" av Brady Udall, om du ikke får nok på skjermen. Historien handler om Golden som har 4 koner og 28 barn. Boken er en roman; lærerik, morsom og litt trist. God bedring (!) fra Elin E

  SvarSlett