søndag 29. januar 2012

Mammablogger... fra Mammadamens blogg

Mammadamen hadde et innlegg du kan lese her: 
Er det sånn at mammablogger handler mer og mer om andre ting enn mammalivet?

Utenfor Norge ser det ut som flere og flere mammablogger er i ferd med å handle om mye mer enn gulp og bleier. De siste årene har mange blitt mer glamorøse, og mammaene skriver også om temaer som mote og livsstil, interiør, kultur og poltikk. Er det samme i ferd med å skje i Norge?Jeg bruker svaret mitt til henne her:


Eller er det det at blogger ikke er mammablogger fordi om den som blogger er mamma og skriver om barnet sitt innimellom? Jeg hadde en periode en annen og anonym blogg på gang som kun få fikk vite om. Da fikk jeg høre at "det skulle bli spennende å få se en annen side av meg enn mammaen". Jeg hadde ikke oppfattet meg som mammablogger, så jeg ble ganske overrasket. Men så i og for seg hvor kommentaren kom fra.
Det handler også om anonymitet. Ikke lykkeblogg, men ting man kan stå for. Mange som leser min blogg, vet hvem jeg er. Det er ikke gitt at jeg ønsker å utlevere alt heller, verken om meg eller familien.

Likevel... Hva er det med dette behovet for kategorisering? Hvis jeg kjøper et vanlig ukeblad for eksempel, så inneholder det mye om mangt og litt av noe. Det blir ikke et interiørblad fordi om det er en reportasje om sofaer der? Eller et moteblad fordi om det er bilder av sesongen moter.Jeg tror også det er forskjell på i hvilken fase man begynner å blogge. Begynner man blogge med en ny baby så er det naturlig at det er dette man er opptatt av. Og heldigvis finner man etterhvert andre ting også interessante. 
Hvis man som meg, begynner å blogge med en toddler og hauger av klesvask så har man allerede et utvidet interessefelt. Uten at jeg egentlig har følt meg som en mammablogger. Hverdagen min og vår er den som er viktig - og ja, den handler mye om barnet vårt. Men også om ødelagte mobiler og middag og gleden ved et nytt bord i gangen. Uten at jeg er matblogger eller interiørblogger av den grunn.
Samtidig vil jeg ikke være pludreblogg. Jeg føler meg samfunnsrasende og provosert av overmakten, dumme folk og dustete politikere og sier det - uten at jeg heller er en samfunnsblogger.

Spennende tema.

Kveldsnacks. Uten at jeg er matblogger, altså.

4 kommentarer:

 1. Noen blogger er lette å plassere, fordi flesteparten av innleggene handler om samme tema. Andre blogger om mye forskjellig, og kan gjerne ikke kategoriseres uten at det blir "feil". Men så er det vel alltid rom for "uventede" innlegg i tradisjonelle kategoriblogger også, for håpentligvis.

  SvarSlett
 2. Jeg skjønner ikke hvorfor blogger må kategoriseres.....i denne verdenen synes jeg det er viktig at alle kan uttrykke det de har på hjertet på sin egen måte uten å bli veiet og målt....ofte er det sånn at det hjertet er fylt med, renner munnen full av.....

  Finfin søndag til deg.

  SvarSlett
 3. Det å være mamma innebærer jo så mye i seg sjøl, så da er det ikke rart en mammablogg kan bli ganske variert?

  SvarSlett
 4. De fleste blogger jeg leser er ganske så varierte i hva de skriver om.

  SvarSlett