mandag 30. januar 2012

De kuleste skiløperne

Vi lever i et overflodssamfunn hvor utstyr, teknologi og stæsj av siste modell er viktig. I hvert fall for noen. Dette gjelder også skiutstyr, selvsagt, hvor man fra førskolealder skal ha riktig skimerke og treningsutstyr.
Jeg synes de kuleste skiløperne jeg møter i skogen er de som har grå rompetaske med lærreimer og utvasket blå markaanorakk som er så utvasket at den er grå. Og topplue. Ordentlig topplue. Sånn som bare ligger på toppen, du vet.

Kultur? Antisnobberi? Typisk norsk? Hva synes du?

3 kommentarer:

 1. Vi var ute i går og jeg gikk og reflekterte over dette. Det var rosa boblejakker, falma Swix-dresser og splitter nye kondomdresser. En herlig, salig blanding.

  SvarSlett
 2. Ingen ivrig skiløper her, må jeg innrømme. Men vi pakker nå sekken og går på tur innimellom. Kakao, sjokkis og kjeks er viktig del av oppakninga! Utstyret for øvrig? Helt midt på treet. Er mest opptatt av å ha gode gamasjer. Hater å bli mellabær! Heter det det? Mellombær kanskje? Når man får snø rundt ankelen og blir våt altså. Yuk!

  SvarSlett
 3. Jeg synes det flotteste er at folk kommer seg ut på tur. Selv om det tar lang tid å komme avsted, selv om man ikke har stæsjete utstyr. Man må ha noe som funker, løse bindinger og gnagsårstøvler gir ikke noe som helst glede.
  Men fargen på skiene er uvesentlig. Og har man en utvasket anorakk som er førti år, vel jeg synes det er kult, altså.

  SvarSlett