torsdag 23. desember 2010

God jul


Vi har ladet opp til jul med en svært avslappet holdning. Jeg har slitt med øynene i hele høst. Men pepperkaker er bakt og julegaver handlet. Grøt og gløgg og god jul med venner en ettermiddag og kveld før jul, er vel gjennomført - selv om husmoren snublet rundt. Det er lille julaften og juletreet skal med ærefrykt (med banning og søling og dunking og saging og auing - blir høytid av sånt!) slepes og bæres opp i en julepyntet stue. Det skal pyntes og lysene skal sjekkes. Så sier vi "åååå så fiiint" og/eller "hvorfor er ikke lysene sjekket før?" og den hvite, stivete duken skal legges på og kanskje blir det en tår i et glass på de voksne. Det eneste vi ser på tv er NRKs kvelden før kvelden og Grevinnen og Hovemesteren (blir liksom ikke julekos av opptaksepisoder av Criminal minds) og så er det jul.

Jeg ønsker hver og en av dere en gledelig jul. Jeg vet det ikke er slik for alle, likevel tillater jeg meg å håpe  og ønske at du har den julen du ønsker deg. At du som er alene ikke er ensom og at vi som feirer en veldig tradisjonell jul klarer å se at det er mange måter å feire jul på. Jeg håper julestemningen har tatt et grep om dere der ute. 

Gode ønsker sendes dere alle. 

5 kommentarer:

 1. Har ei avslappa haldning til heile julefeiringa.
  Juletreoppstandelsen gjorde vi ferdig i går. Og alle var såg at det var skeivt, men pytt, pytt og pynt, pynt.
  God JUl!

  SvarSlett
 2. Det hørtes ut som en veldig hyggelig førjulstid.

  Ønsker deg og dine en riktig God Jul!

  Klem fra Carina

  SvarSlett
 3. Nå smyger julestemninga på meg også, juledukstryking får vente til i morgen. Ønsker deg og dine en koselig julefeiring.

  SvarSlett
 4. Hei :-) Riktig god jul ønskes dere også :-) Og en fredfull romjulstid.

  SvarSlett
 5. Håper dere har hatt ei kjempetrivelig julefeiring, Siri!

  Måtte humre i skjegget da jeg leste om juletreets inntog i stua deres. Hørtes veldig ut som en scene som kunne vært utspilt her hos oss ;-)

  Ønsker deg og dine en fortsatt god jul!

  Juleklem herfra :-)

  SvarSlett