tirsdag 7. desember 2010

7. desemberOg her i huset er de tradisjonelle juleforberedelsene ganske fraværende. Men kosen, roen, stemningen, det er vi gode på. Mye settes på hold på grunn av bursdag første adventshelgen. Men da hadde vi allerede begynte å finne frem lys, engler, kosen og roen. Og nå sitter vi litt for ofte i sofaen full av saueskinn og ser på Månetoppen og leser Månetoppboken og spiser klementiner og koser oss veldig.

Det skal vi fortsette med.

Men gutten min skal slippe at juleforberedelser er synonymt med barnehagen også, så her får vi finne en mellomting og være strålende fornøyd med det. En dag skal jeg skrive en bloggpost om at tidsklemma ikke er noe for meg, men i dag nøyer jeg meg med å si at julestress ikke er noe for meg. Noe skal jeg selvsagt gjøre.

Jeg skal steke pepperkaker

Jeg skal lage rømmesild

Jeg skal lage konfekt

Jeg skal skrive julekort

Jeg skal kjøpe julegaver

Jeg skal sikkert bake noen andre kaker og pusle med andre ting også. Det kommer etterhvert og det blir det vi rekker og har lyst til. Men barnet mitt skal også få oppleve juleforberedelser og lære ting hjemmefra. jeg er egentlig litt sånn husmoraktig av meg noen ganger, men det har vært så mange førjuler med stress og mas og masse jobbing og man er på hæla hele tiden og jeg orker ikke det. Jeg vil kose meg med adventskalender og lære meg sangene på Månetoppen istedenfor (og la være å irritere meg over hvor vanskelige de er å synge). I dag skal jeg på julekonsert i Jakobs kirke og lørdag er det teater, Jul i Blåfjell... jo julestemningen er det ikke noe å si på.

4 kommentarer:

 1. Kos deg med forjulsaktivitetene, kos er viktig!
  Fikk du forresten med deg gårsdagens kalenderinnlegg hos meg? Check out.

  SvarSlett
 2. For en gangs skyld er jeg bare med. Og det resulterer i at jeg ikke en gang vet hvor jegskal på julekonsert. Det var feil kirke... men jeg er med, jeg blir kjørt og fraktet og passet på. Det er ganske befriende for en som omtrent alltid står i kulissene og trekker i tråder og arrangerer.

  I kveld blir det julekonsert i PAULUS kirke.

  SvarSlett
 3. Det er en del ting som skjer før jul, ja, enten man liker det eller ei...
  Du har visst ikke fått med deg at du har vunnet noe - jeg venter fortsatt på adressen din;)

  SvarSlett
 4. Når jeg leste innlegget ditt fant jeg roen jeg også. Det er mange som stresser og jager seg for mye opp i julen. Mitt mål er alltid å være ferdig med julegaver, julekalendre, julekort etc før 1 desember og det er jeg blitt ganske god på. Ergo er da desember måned bare kos. Koselig blogg !

  Mvh,
  Gry
  Lekenhverdag

  SvarSlett