lørdag 31. juli 2010

Svele og kaffi


Hver sommer er det om å gjøre å få med seg så mange fergeturer som overhode mulig! For på alle ferger der vi ferdes, så er det svele... mmm... riktignok heter ikke båtene MFR lenger, men svela gjør det. (Min innvending mot alle disse broene og tunnelene som skal gi fastboende fastlandsforbindelse... hvor er svelene? De burde selge dem i bompengeboksene!)
 
Oppskriften er ikke hemmelig, men litt prøve og feile for å få til riktig steketemperatur og -tid når man har gasskomfyr og ikke takke... Vel, resultatet ble topp, denne gangen også.

5 egg
1,5 MRF-kopp sukker 
ca. 1 l hvetemel
1 l kulturmelk
1 toppa ts natron
1 toppa ts hjortesalt
ca. 75g smeltet margarin- eller smør

Pisk sammen egg, sukker, natron og hjortesalt, Pisk i kulturmelk og mel og ha i avkjøt smeltet smør til slutt. La stå en stund i kjøleskapet før steking.



Klar for å bli påsmurt. Jeg har min egen smørblanding. Smør og sukker og en dæsj kanel. Ingen vits å spare... mmm...



Og da er ettermiddagskaffen klar!

2 kommentarer:

  1. Denne oppskriften skal vi forsøke Siri, selv om vi ikke har en MRF kopp ;-)

    SvarSlett
  2. En MRF-kopp er i overkant av 100 gr sukker :-)

    SvarSlett