onsdag 8. mai 2013

De selvfølgelige ting

Den som har hatt små barn, kjenner godt igjen "hvorfor"-fasen. Da alle de selvsagt ting skal spørres om og man må svare etter beste evne... og mange av oss blir litt opprådde etterhvert.
Det er de meste selvfølgelige ting, som jeg i hvert fall synes er vanskeligst å besvare, av type "hvorfor er gresset grønt" eller "hvorfor bråker motoren i bilen"...
I alle fall.
Hver dag omfatter vi oss med selvsagt ting. Og de fleste av oss tenker ikke så mye på det. Før vi blir stilt til veggs med et naivt spørsmål fra et vitebegjærlig barn.


I dag vil jeg likevel du skal tenke litt. Tenke på denne vakre maidagen, hva denne dagen innebærer.
Så fantastisk at vi i dag har en Frigjøringsdag å feire!
Tenk litt på et par aktuelle steder rundt om i verden... hva har de der? Krig og elendighet.
Vi slipper dette. Er vi ikke bare utrolig heldige?
Vi kan gjøre som vi vil, vi kan si hva vi vil, vi bestemmer over oss selv og får lov å tro og mene det vi vil. Og si det høyt. Barna våre går en trygg fremtid i møte og vi har plenty av varer i butikker og kan spise det vil har lyst på.

I tillegg har vi norske kvinner og menn som gir av seg selv og sitt liv, for å bedre situasjonen for mange rundt i verden.
Ja, selvsagt i Røde Kors og Leger uten grenser og andre organisasjoner, men i dag, på Frigjøringsdagen, tenker jeg spesielt på våre soldater.
Veteraner er ikke bare de fra 2. verdenskrig. Det er også de som har tjenestegjort i nyere tid. De som gjør en innsats, som er der ute for å forsvare fred og frihet. Ingen selvfølgelig ting å ha, få oppleve.

Tenk litt på det i dag.

I dag er det Frigjørings- og Veterandagen. Takk. Og gratulerer!

Her er programmet for Oslo og Akershus festning.

I dag går også et sykkelløp, fra Bæreia til Oslo; På hjul med veteraner
Bli med og heie underveis.


Du vil finne egne arrangementer der du er.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar