fredag 31. mai 2013

Bruk av smertestillende

Som den migrenefamilien vi er, så bruker vi endel farmasøytiske midler. Det går mye i produkter som Dikofenakkalium, cataflam, voltarol etc. Dette er også betennelsesdempende, så når jeg har en arm som ikke virker, skal jeg da ta cataflam som en "kur" - siden jeg likevel har det i hus og ikke trenger en ekstra resept på voltaren. Virkestoffene er de samme.

Og i VG leser man at dette kan vi dø av. Det får en til å tenke, ikke sant? Når man endelig har fått migrenemedisin som virker. Skremmende. Vi må i hvert fall begynne å tenke annerledes. For oss selv. Og for barnet vårt.

2 kommentarer:

  1. Som smertepasient,hodepinepasient og migreniker vil jeg bare si at det er fint å passe på at man ikke tar for mye medisiner osv slik at ikke hodepinen blir medisinutløst, MEN når det er sagt vil jeg si at jeg DØR også om jeg ikke kan ta medisiner som virker på meg når jeg har vondt. Det er valget mellom to onder. Misbruk er en ting men bruk er noe helt annet. Man må ha ett liv også som er verdt å leve.

    SvarSlett
  2. Helt klart, Helene. Men et mer bevisst forhold til medisiner, er aldri av det onde. En vurdering må til av og til uansett!

    SvarSlett