fredag 12. oktober 2012

Pennalforbud og gamle griser

Det foregår i disse dager. Av alt som drukner, er utdeling av Nobels fredspris kanskje det tristeste. Men det får andre ta seg av, jeg ønsker ikke mene så mye om det av den enkle årsak at jeg ikke har satt meg nok inn i saken og alternativene. I motsetning til mange andre som kommenterer villig vekk...

Nuvel... i Vågå vet ingen andre enn to stykker om hva som har skjedd. jeg får aldri vite alt og ikke vil jeg det heller. Men bare det den voksne i saken sier har skjedd er mer enn nok til å få meg til å vemmes. 

Men pennal kan jeg mene noe om. I VG står det i dag at i Sola kommune får ikke førsteklassingene bruke pennal på skolen. Mange er selvsagt krenket og mener at dette er tull. Skolene mener dette er noe som er nødvendig siden å åpne et pennal lager bråk og at barna ikke konsentrerer seg om det de skal.
Kult, men ikke innafor. Dobbeldekker.

Vi har et enetasjes pennal her i huset og hver dag når leksene skal gjøres skal dette finnes frem og åpnes. Når jeg ser og hører hvor mye styr og ståk det blir, og hvor lang tid det tar, så tenker jeg med skrekk på at 25 skal gjøre det samtidig. 

På vår skole, oppfordrer rektor til å unngår slike digre pennal med flere etasjer. Jeg forstår det så godt og heier på Sola kommune som gjør hva de kan for å la arbeidsroen senke seg i klasserommet.


5 kommentarer:

 1. He, he. Hadde ikke fått med meg at det var retningslinjer på vår skole, men nå er det notert. Et annet problem er vel også at barna ikke har utstyret i orden - det mangler et viskelær her og en blyant der. Hva med å ha det nødvendige utstyret på skolen?
  Innrømmer mer enn gjerne at jeg ikke har stålkontroll på pennalinnholdet til enhver tid.

  God helg!

  SvarSlett
 2. Vi fikk første oppfordirng om dette på første foreldremøte vi var på. Senere har det kommet både stille og ikke så stille bønner fra lærerne om å se til at alle blyanter er spisset og vi har rutinemessig pennalsjekk etter lekser hver dag. Faktisk. Noe funker greit hos oss *ler*

  SvarSlett
 3. På skolen til min første klassing har de tatt bort pennalet fra skoletimene. På hver gruppe står en krukke med de barna trenger. Siden mange av barna hadde fått nye, fine pennal til skolestart har de innført pennal-dag på fredager. Jeg synes det er super smart å droppe pennal, det fører med seg mye uro ja :) Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 4. Kjære vakre vene!? jeg tror nesten ikke hva jeg leser .. penalfridager og støy? jo da greit at det lager en viss lyd når man åpner ett penal - men er det ikke viktigst at de faktisk HAR tingene med seg? Hvis læreren ikke tåler disse "lydene" og ikke klarer å få ro i en klasse bør h*n finne på noe annet! spør du meg. Så mye dilling!! Hvorfor skal alt være på skolen? Skal de ikke lære å ta ansvar for noe disse kurlingbarna som vokser opp??? Ikke rart det går galt med verden når de ikke trenger ha ansvar for noe!

  SvarSlett
 5. Har du sett dagens pennaler, Helene? Vi snakker hi tech blokker med så mye - du snakker om dill - og det er på grensen til leker. Joa, jeg skjønner at når halve timen går til å leke med dette så må man sette strek. Vi snakker 5-6 åringer her. Synes det er helt greit.

  SvarSlett