mandag 11. juni 2012

Grevlingtimen

Grevlingtimen... det er den timen på sommernatten hvor grevlingen er ute og vralter. Duver oppetter veier og inne i hager og gjennom skogen. Det er ingen andre ute da enn avisbud. Og grevlinger.
Jeg gikk med morgenavisen i ungdommen og møtte grevling mer enn en gang...

Når jeg nå våkner om natten av en liten gutt som har drømt, eller jeg av andre årsaker ikke får sove igjen... da tenker jeg på grevlingen som er ute og vagger i fred og ro fra mennesker og bilder. Den sniffer seg gjennom verden og er nok mer letteskremt enn mytene forteller.
Storfamilien bor i hi med flere rom og mister de en så sørger de. Bortsett fra den mora som dreper "svigerinnens" unger da.

Nuvel. Grevlingtimen... det er rett før det blir lyst nå om sommeren. Det er litt fint å tenke på, når man har et snev av insomnia, at man ikke er den eneste våkne...

2 kommentarer:

 1. Ja litt fint å tenke på, men jeg er ikke veeeeldig glad hvis han kommer for nær!
  Jeg har forresten hørt om ulvetimen, som er mellom kl. 4 og 5. Det er visstnok da det er flest mennesker som fødes, og dør..

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det visste jeg ikke. Men i forsvaret er hundevakta fra midnatt og til 04-05.

   Men grevlingtimen er nok mest i mitt hode. Jeg synes grevlinger er kule, men som deg, de trenger ikke komme veldig nær. Selv om de faktisk er skvetne og vil nok løpe fra deg. Men de har kun luktesansen og kan løpe i beina på folk hvis vinden blåser fra dem.

   Det er mange myter om grevlinger. Men som hoggormen, de er reddere for oss enn vi er for dem.

   Slett