onsdag 15. juni 2011

Skolestart -barnehageavvikling...

Da er vi inne i avviklingsfasen. En epoke er snart over. Jeg vet ikke om jeg er klar.

Vi har vært hos dr.Lauritz og snakket om migrenebarnet som på skolen, som i barnehagen, må få hvile hvis han trenger, lov å drikke og spise i timen hvis og ved behov.

Ny skolebukse er kjøpt, vi snakker ransel og penal og vi observerer et digert hopp over hodefotingen; fra streker til ordentlige mennesketegninger og skriving (ikke tegning) av bokstaver. 

I dag har vi hørt fem-seksåringene synge "... du har noe å lære meg..." og alle de andre barnesangene som jeg tror er obligatorisk i dag - og som var det vi sang da vi var små. De har fått hver sin rose som symbol på de blomstene de er, mor filmer med øyne fulle av rørte tårer. Foreldrene til de som er året yngre, tror det er kjempelenge til det er deres barn som skal synge ".. nå må vi si ha det bra..." mens de vinker...

I morgen er første skolebesøk. Barnet er så klar som en femåring kan bli. Barnehageavvikling? Skoleutvikling? Joda, ting skjer trinnvis og alt er som det skal være.  
Er mor klar? Er ikke sikker på det.  Joda, jeg blir vel det jeg også, men tiden går så inmari fort!

10 kommentarer:

 1. Lykke til. Det går jo bra. Det er annerledes. Men skolen er jo vant til å ta i mot små fem-seksåringer. Det går bra. Men stå på for forståelse for spesielle behov - det går ikke av seg sjøl.

  SvarSlett
 2. Enig med underveis. Klargjør deres behov, og gjør det tydelig! Jeg trodde heller ikke at minstejenta var klar i fjor. Men det var hun visst. Og mor? Hun syns det også var godt å komme inn i en annen fase. Men det skjønte jeg ikke før jeg var der!

  SvarSlett
 3. Forstår deg innmari godt!
  Lykke til, og godt du har et par måneder til å gjøre deg klar på!

  Klem fra Inger

  SvarSlett
 4. Tiden går altfor fort. Plutselig står du der med klump i halsen første skoledag, og forstår ikke hvordan babyen er blitt så stor. De klarer det helt fint, og skolen klarer det helt fint, det er mammaen som sliter, sier bare jeg...

  SvarSlett
 5. Det kommer til å gå så bra,så! Men det er en milepæl det der, å skulle gå fra å være barnehagegutt til å bli skolegutt...

  SvarSlett
 6. I know the feeling. Men det kommer til å gå så bra! Og så er det jo så spennende å følge dem i overgangen fra barnehage til skole. Plutselig blir de så utrolig mye større. Lykke til! :-)

  SvarSlett
 7. Klart det går bra! Gutten min klarer alt, han! Og jammen tror jeg ikke moren klarer det også. Det er en høyst tilstedeværende far her også, men mødre er nok verst på dette. "tøysemamma" sier ungen når jeg sier at babyen min skal begynne på skolen.

  Når det gjelder litt ekstra omsorg, har barnehagen vært helt utrolige, de har også vært i kontakt med skolen om dette, i tillegg til at skolen har en stemning som gjør at vi er helt avslappede i forhold til slike ting. Og skulle det være en utfordring, så har vi god lege bak oss, samt at Tigermamma våkner.

  SvarSlett
 8. Kjempemasse lykke til når sommeren plutselig er over. Og plutselig er han som min ferdig på barneskolen. Epokene går fort! Men vi henger med - så vidt:)

  SvarSlett
 9. Sukk - det ER en milepæl ! Vi har også tilrettelegging (allergi og allergiske reaksjoner) og da er forebygging viktig. Dette går nok kjempebra - :-)

  SvarSlett