søndag 12. juni 2011

Bokmerke og lesetips

Da jeg var i London for litt siden, ervervet jeg meg et skikkelig kult bokmerke. Jeg hadde som mål å ta med hjem et par skikkelig sovenirer med motiv fra Prinsebryllupet. En av de var et bokmerke. i skinn og med frynser nederst, det blir ikke mer ordentlig enn det. Men med denne nydelige gullskriften om bryllupet så blir det likevel litt ekstra med dette. Når man i tillegg får en opphøyd halv boble med fargebilde av brudeparet inni, da er lykken komplett!


Jeg har innviet bokmerket på Paganinirapporten av Lars Kepler. Jeg tok dem i motsatt rekkeføge, dette er bok nummer to i en serie, og jeg er vel i gang med nummer en, Hypnotisøren, som jeg også hadde liggende. Bestialsk krim på sitt beste, stygge saker. 

Omtale om Hypnotisøren fra Bokkilden:
Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang. 

Og så Paganinikontrakten:
Etter knallsuksessen med Hypnotisøren er nå Lars Kepler tilbake med en ny krimbok med politimannen Joona Linna. En kvinne blir funnet død på en stor fritidsbåt som driver rundt i Stockholms skjærgård. Neste dag blir en mann funnet død i sin luksusleilighet på Östermalm. 

Kos deg med en god bok!

2 kommentarer:

  1. Så vakkert bokmerke! Er det Krim som er favoritten? Jeg fikk meg bokmerke, en slags rosa kvinnefigur faktisk. Og jeg gleder meg til å ta den i bruk på oppfølgeren av Mot Nordavind - nemlig Den syvende Bølgen. :-)

    SvarSlett
  2. Vakkert ja. *dryppende ironi* På en skikkelig harrykul måte.

    Krim har jeg lest siden jeg var barn og koser meg med det. Jeg leser ikke bare det, men det også.

    SvarSlett