onsdag 6. oktober 2010

Refleks refleks REFLEKS!!!!

 - og dette sier jeg på refleks - hvert år.

I dag morges sånn litt over syv, kjørte jeg inn på parkeringsplassen foran barnehagen. I tråd med dagens biltrend, var alle bilene der grå og svarte og i tråd med norske menneskers sløve refleksbruk og klesmoten, så vimet det en amsse mennesker ut og inn av biler og mot porten og kom fra porten - og jeg så dem omtrent ikke. Det var mørkt. bilene var mørke og menneskene var mørke. Noen hoppende barn med enda ikke avvaskede refleksbånd påsydd jakker og dresser så jeg - ellers gikk det litt på lykke og fromme og vissheten om at det var noen der.

Da jeg kjørte fra barnehagen, passerte jeg flere på vei til bussen. 1 hadde refleks. De andre var mørkkledde og syntes knapt.

Kjære alle sammen. BRUK REFLEKS!

Det finnes så mye kule ting å sy på, sette fast med sikkerhetsnål, klikke på og lime på og jeg vet ikke hva. Det er INGEN unnskyldning for ikke å være godt merket og synlig i høstmørket. Ja, tråden på refleksen vikler seg inn i nøkkelknippet. Da tar du nøklene i den andre lommen eller i vesken eller i bukselommen. Det er vel viktigere å synes?

Husk å freshe opp barnas klær. Vær obs på at reflekser blir vasket bort.
Du kan lese mer om det her.

Husk å henge på deg reflekser selv også. De båndene man bare knipser rundt armen er greie nok, men det beste er fortsatt dinglende reflekser, rett og slett på grunn av bevegelsen, og det gjør deg enda mer synlig som myk trafikant.


Tygg Trafikk har mange reflekser og typer av dem. Årets refleks er designet av Magne Furuholmen (det er den jeg har stjålet fot av). Men hvis du går på google så finner du plenty av steder firmaet ditt kan bestille, du selv kan kjøpe, apoteket har - det er ingen unnskyldning for å ikke bruke refleks!

Den store refleksdagen som du kan lese mer om hos Trygg Trafikk, er først neste uke. Men det er like mørkt i dag for det.

Er det noen av disse? mer eller mindre fantasifulle og forståelige, men dog... vi snakker om livet ditt og andres her. Er det egentlig noen unnskyldning. Egentlig? Nei, selvsagt er det ikke det.

Og enda til slutt: du som sykler, bruk LYS på sykkelen din, ellers får du faktisk vente med å sykle til det ikke er mørkt lenger.
Og sånn på tampen: hva ER forresten din unnskyldning...?

3 kommentarer:

 1. JAAAAA! Tenkte på akkurat det samme i dag. For nå har jeg tatt fram høstjakka og den tok jeg ut refleksen før vask og bortlegging og nå da jeg tok den i bruk, så hadde jeg plutselig ikke refleks. For jeg er ganske flink til å bruke refleks faktisk. ☺ Det er skremmende hvor usynlig folk blir uten, særlig når det regner i tillegg. Hurra for refleksinnlegg.
  Takk for koselig hilsen hos meg i dag. ☺☺

  SvarSlett
 2. Støtter! Akkurat her kan jeg slå meg litt på brystet og skryte av at jeg er flink. Her går synlighet foran stil og så videre. Det var tydelig da jeg var ute og jogget mandag kveld. Fant ingen refleksvest for voksne i farta. Så da jogget jeg i Labb og Line-refleksvesten til ungene. Litt kort, men men... ;-)

  SvarSlett
 3. Oh Yes! Sier det flere ganger hver uke, særlig til min Kjære. Hvorfor kan ikke store karen gå med refleks?? Jeg tar på mig refleksbåndet bare jeg skal en tur i kvartalet med hunden. Det er VIKTIG!!

  Klem,
  Emma

  SvarSlett