søndag 18. juli 2010

Stormenes tid - Pillars of the Earth


Noen ganger skal man lese noen verk, bokverk, Sommeren synes jeg er en fin tid for tykke bøker. Jeg vil derfor i anledning, nettopp sommeren og ferietiden, anbefale Ken Folletts Stormenes tid. (Pillars of the earth) Det kommer i to bøker; 

Den norske bokdatabasen sier: "Vi er i Kingsbridge i 1100-tallets England, en tid med borgerkrig og stor uro. Grevedatter Aliena kjemper en tapper kamp for tilværelsen. Byggmester Tom leter etter arbeid. Abbed Philip blir det godes symbol gjennom stormen. Disse tre menneskenes skjebner kastes mot hverandre mellom fredløse og adelige, rikdom, vakre kvinner og sterke lidenskaper. Tom drømmer om å bygge en katedral - og om den mystiske Ellen."

Det dreier seg om makt, posisjonering, fordommer og bygging av en katedral. Uendelig mange sider med spennende historisk lesning. Dette er en bok, et bokverk, om gjør at man virkelig får lyst til å besøke Kingsbridge i dag og forsøke å se seg for seg hvordan det var.

Perfekt sommerlitteratur, og av den sorten som man tenker når man blar over siste siden; "hva gjør jeg nå?" Jeg har noen slike bøker, herlige, men trist når de er ferdiglest.
I dette tilfelle går man selvsagt et par-tre hundreår frem i tid og kaster seg over "I all evighet" - en frittstående fortsettelse... den står det om et annet sted.

Kos deg med en god bok!

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar