søndag 4. juli 2010

Når to...Når to skal rydde, si ha det, gå på tur, eller kle seg ut.
Dette handler om Berte og bestevennen, eller pappaen. De skal gjøre en masse ting barn liker, eller ikke liker. Med sprudlende fantasi hører vi om fjomsedyr, fars kyniske spådommer om rotete barnerom og kinesiske drager. Kjempegøy for barna, og underfundige kommentarer for de voksne. ("hva ler du av mamma". "det kommer du til å forstå når du blir voksen")
Bøkene av For Åge Bringsværd og med illustrasjoner av Tina Soli er av de mest populære hos fireåringen her i huset. Vi har en fire-bøker-i-en-bok som er lest og lest og lest. Det er mange bøker i serien og her skal det skaffes flere av dem i løpet av sommeren.

Et par sakser fra hva andre har sagt om bøkene (og som jeg bare kan skrive under på):


«Godteri i bokform» (Dagbladet)
«Humor og poesi for de minste» (Aftenposten)
«Det er som med godteri. Man blir hekta. Vil ha mer.» (barnebok.no)

2 kommentarer:

  1. Siri-blogg!! Denne gleder jeg meg til å følge med på :)

    Når to-bøkene er vinnere her i huset også, og har vært det siden hun var to og et halvt. Hun blir ikke lei av dem, og før vi kan lese, må hun alltid ta for seg baksiden og peke på hvilke av bøkene i serien hun har og hvilke hun ikke har. Like subtil som mora ;)

    SvarSlett
  2. Haha, hun er kul hun datteren din. Ja, her kom boken i hus ved nesten fireårsalder. Det er bare mamma som kan lese den. Og vi får stort sett tilsendt slikt, men jeg forstår jo vi må kjøpe de andre.

    SvarSlett