tirsdag 6. juli 2010

Gravkammer. Av Kate Mosse

Dette er andre boken jeg leser av Kate Mosse. Det er vel kanskje også den andre boken hun har skrevet, når jeg tenker meg om. Ikke rart jeg plukket med meg denne boken... jeg var i påskemodus, jeg var alene og hadde tid til å virkelig grave i haugene i en bokhandel. I hvert fall, forlaget sier:

"To kvinners skjebne knyttes sammen av en flere hundre år gammel hemmelighet. En eventyrlig roman om gjenferd, forbannelser og mystiske tarotkort. Oktober 1891: Den unge Leonie Vernier og hennes bror Anatole flykter fra Paris til morens barndomshjem - et mystisk hus nær Carcassonne, sør i Frankrike. I de tette, mørke skogene, snubler Leonie over et gravkammer. Snart blir hun lokket inn i et hundre år gammelt mysterium.Oktober 2007: Meredith Martin bestemmer seg for å ta en pause fra studiene i Paris. Hun tar inn på et vakkert hotell i skogene nær Carcassonne. Men det skal bli langt fra fredelig …"

Det er ganske greit oppsummert. Men en ting til vil jeg nevne; vet du noe om tarot-kort? Jeg gjetter at nysgjerrigheten din blir pirret etter denne boken.

Jeg kjøpte som sagt boken i påsken, men kom ikke til å lese den før nå. Noe som var helt perfekt. Dette er perfekt sommerlitteratur. Kjøp den selvsagt i paperback, da kan du legge den igjen til en annen ivrig leser på et hotell du ferierer for eksempel. Dette er boken du har med på solsengen. Den er spennende, skummel, rørende, litt forutsigbar, men en god leseopplevelse! 

Kos deg!

1 kommentar:

  1. Godt å vite Siri. Jeg har den liggende, men har ikke kommet meg lengre enn til å kjøpe den - enda

    SvarSlett