søndag 4. juli 2010

Rabarbrapai

Hvor mange måter kan man bake smuldrepai på?
Sikker veldig mange. Men etter å ha surfet og googlet, fant jeg en som passet meg og min og vår smak - etter litt moderasjon. Ok, endel moderasjon. Og jeg er slumsete med oppskrifter, på godt og vondt. Noen ganger er "en neve" et presist nok mål. Eller 150 gram... ok, slenger bare i resten av boksen... og så videre. Er lite flink å notere endringene, men man har alltid et grunnriss, resten er... ja,... hva skal vi kalle det? Dagsform?

Og slik endte det som har blitt favoritten som serveres best lunken med litt vaniljesaus:


700-800 g ferdig renset rabarbra
1 dl raffinert sukker
3 ss hvetemel

Stilkene deles i to på langs, og kuttes i biter. Ingrediensene over blandes godt, og legges i lett smurt paiform. "Vanlig størrelse".


Smuldredeig

2 dl hvetemel
1 dl raffinert sukker
1 ts kanel
150 gram bremykt
1,5 dl hakkede mandler

Bland alt det tørre, og smuldre inn smøret med fingrene. Fordel deigen over rabarbraen, og stek den på midterste rille i ovnen. Den bør stå ca. 40 minutter på 200 grader. La formen stå i ovnen til det bobler langs kantene, og paideigen er sprø og gyllen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar