søndag 11. juli 2010

Rabrabrasmoothie

Jeg satt litt fast i smoothietradsisjonen; det ble mye jordbær og vannmelon.

Men siden jeg er selverklært rabarbrakone, så måtte jo en rabarbrasmoothie komme. Jeg googlet etter oppskrifter og fant egentlig ingen som passet perfekt... men med inspirasjon herfra og derfra og med litt husmorerfaring, kom jeg frem til en skikkelig nam oppskrift jeg vil dele. Mengdene er mye for en blender, så bland alt sammen og ha stående klart til whipping i kjøleskapet. Eller reduser oppskriften, det er forholdet som er viktig.

Kok 600 gram rabarbra (fortrinnsvis fra fryseren på denne tiden av sommeren) sammen med to dl sukker og 250 gram jordbær. La blandingen kjøle seg. Dette bør altså ikke påbegynnes når man skal ha det... når blandingen er kjølnet, rør i 7 dl lettmelk. Så har du basis som kjøres i blender etterhvert som du skal servere. Ha i høye glass, pynt med et jordbær og en myntekvast. Sommerdessert!3 kommentarer:

  1. Det er mulig å bruke rabarbra rett fra hagen fortsatt, det forutsetter bare at man har plukket av rabarbratuen hele sommeren.

    SvarSlett
  2. - Og rabarbra som er så kjempegodt - det er min sommerfavoritt, faktisk siden jeg var 1 år (har jeg blitt fortalt) :)) Dette må jeg bare prøve. Heldigvis har jeg en rabarbratue i hagen min.

    SvarSlett
  3. Det er helt sant. Det ble sagt tidligere at man ikke skulle ta rabarbra etter St Hans, men man kan plukke til langt utpå høsten om man tar ned etterhvert. Poenget er altfor tykke og trevlete stilker. Tar man etterhvert komme det nye stilker og de er fine. Har blomstene kommet, så blir det derimot litt sent.

    SvarSlett