onsdag 7. juli 2010

Gi blod!For den som er inne her i ny og ne, så ser dere at en av de bloggene jeg følger, er Anders' kamp mot leukemien. Det er tøffe tak når en ung gutt blir alvorlig syk. Særlig er kreft skremmende og i mange tilfeller uforutsigbart og de fleste av oss vet for lite. Du kan lese Anders sin blogg selv, men jeg vil gjøre oppmerksom på en ting som står der. Jeg siterer:

"Anders måtte ha påfyll av blodplater i dag. Det var litt vanskelig å få tak i den mengden som var ønskelig fordi det er lite på lager i blodbanken. Sånn kan vi ikke ha det! Oppfordrer alle som kan til å melde seg som blodgiver."

Tenk dere om folkens, hvor mange av dere er blodgivere? Jeg er stolt blodgiver og ga senest en halvliter sist mandag. Det var 29 gang jeg ga blod. Det betyr at jeg har gitt sånn nesten 15 liter tilsammen. Noen har hatt stor glede av at jeg har giddet det. To ganger har jeg til og med blitt tilkalt på kvelden fordi noen akkurat da trengte nettopp meg. Det gjør noe med en, jeg var viktig!

Også når jeg hører om slike som Anders er jeg utrolig glad for at jeg er blodgiver. Jeg synes også at alle andre som kan gi, burde det gjøre det. Det er mange unnskyldninger for å ikke gi, uff og ork og liker ikke sprøyter osv. Det er et jævla stikk, folkens, get over it, og redd liv! En dag er det kanskje en av dine som trenger en skvett!

https://www.giblod.no/


3 kommentarer:

 1. Vi er oxo glade for at folk gir blod. Har kommet ut av tellinga kor mange enheta Maja har fått siste halvanna året. Men vi er taknemlig for at folk gir. Det er jo livsviktig for de som trenger...

  Å Siri, du veit at du er alltid viktig for oss som er glade i deg.... fordi du er den du er.... klem klem

  SvarSlett
 2. Anders har også fått mange poser gjennom behandlingen, og trenger helt sikkert enda mer. Håper derfor at mange får en vekker av ditt innlegg Siri.

  Husk også å sette kryss for at dere ønsker å stå i benmargsdonor-registeret. Gevinsten ved å være registrert der, kan være stor. Kanskje du kan gi et annet menneske et nytt liv. Vi er ihvertfall uendelig takknemlig overfor "vår" donor.

  Takk for innlegget ditt Siri.

  Mvh
  Atle (pappaen til Anders)

  SvarSlett
 3. Takk begge. Jeg er også registrert benmargsgiver, men det har aldri vært aktuelt. Er også sjekket for blodplategivning, noe jeg måtte be om selv, ingen spurte, men det kunne jeg ikke gi.
  Også får man så gode gjendekjeks og asinabrus i Blodbanken. Og jeg har en egen vampyrhylle på kjøkkenet med Mummi- og Hanna-krus som er premier.

  SvarSlett